Ero kvartsi ja marmoriKvartsi vs Marble

Kvartsi ja marmori ovat olleet käytössä hyvin antiikin aikoina. Molemmilla on paljon koriste tai teolliseen käyttöön. Löydetty maan päällä 's kuori, ne ovat erilaisia ​​mineraaleja.

Marmori on rakeinen metamorphic kallio muodostuu johtuen metamorfoosin prosessia kalkkikiven ja dolostone. Marmori on yleensä muodostettu alueellisten metamorphism mutta se on myös joskus muodostetaan kontakti metamorphism. Toisaalta, kvartsi on yhdistelmä happea ja piitä. Kvartsi on kiteinen kallio ja on löydetty muita kiviä, kuten graniitti ja gneissi.

Marmori on laajalti käytetty tekemään patsaita, koska sen kirkas väri ja kovuus. Kovuus marmoria ansiosta se on hiottu tasainen viimeistely. Toisin kuin kvartsi, marmori on suuri arkkitehtoninen arvo. Toinen ero, joka voidaan huomata, on se, että kvartsia on käytetty koruja yli marmoria.

Marmori on yleisempää kuin kvartsi. Marmori nähdään kaikkialla maailmassa. Marmorit Carraran, Italian kuuluisin niistä. Michelangelo 's tunnettu veistos David painettiin Carraran marmorista. Intia, USA, Espanja, Turkki, Kreikka, Kiina, Irlanti, Puola ja Meksiko tuottaa laadukkaita kuulia. Quartz suurina määrinä löytyy Alpeilla, Brasilia, Madagaskar , Japani, Arkansas ja New Yorkissa.

Kvartsi on eri värejä kuten valkoinen, läpinäkymätön, ruusu, savuinen keltainen, violetti ja ruskea. Marmori on valkoinen, keltainen, violetti, yhtenäinen puhtaan valkoinen, punainen, setri punainen, sininen ray ja musta.

Puhuttaessa kovuus, kvartsi on vaikeampaa kuin marmori. Kvartsi kovuus on 7 Moh 's mittakaavassa taas Marble mukana kovuus 3-4 asteikolla.Sana Marble on johdettu kreikan 'Marmaros', mikä tarkoittaa paistaa kivi. Alkuperä kvartsia sana on epävarmaa. Kuitenkin sanotaan, että kvartsi oli peräisin Saksan 'quar'.

Yhteenveto

1. Marble on rakeinen metamorphic kallio muodostuu johtuen metamorfoosin prosessia kalkkikiven ja dolostone. Kvartsi on yhdistelmä happea ja piitä. Kvartsi on kiteinen kallio ja on löydetty muita kiviä, kuten graniitti ja gneissi.

2. Toisin kuin kvartsi, marmori on suuri arkkitehtoninen arvo.

3. Quartz kovuus on 7 Moh 's mittakaavassa taas Marble mukana kovuus 3-4 asteikolla.