välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

diagnostisera sjukdomar kyckling

Postad av : Ulf Friberg

förgiftningssymptom Feathers

Kyckling sjukdomar kan " t få diagnosen utan att först observera de olika symtomen som de orsakar. Jordbrukarna måste vara uppmärksam på olika tecken som sedan kan leda till en diagnos av en viss sjukdom. Symtom som innebär en kyckling fjädrar kan indikera andra problem. Kycklingar som har fuktiga områden under sina vingar kommer att bli misstänkt för att ha infektiös snuva, en bakteriell infektion som påverkar fågelns andningsorganen. Kycklingar som plocka på deras fjädrar eller försöka äta sina egna fjädrar är sannolikt lider av en kost brist, eller ens löss.

Symptom från Body

En diagnos av botulism kan få hjälp av bevittnar kycklingar gå igenom spasmer som påverkar hela kroppen. Förlamning kan också betyda botulism, men det är också ett symptom på Mareks sjukdom, en åkomma av yngre kycklingar. Lymfoida leukos, en annan viral sjukdom som resulterar i tumörer i lymfsystemet en vuxen kyckling, kan diagnostiseras när en kyckling blir förlamad. Coccidosis kan vara den skyldige när en kyckling är uttorkad. Denna sjukdom, som orsakas av mikroskopiska organismer, medför anfall av anemi och diarré

ögonbesvär

Kycklingar som plötsligt blir blind kan ha ett fall av aviär pox, en virussjukdom som drabbar många arter av fåglar. Aspergillos kan också leda till blindhet och kycklingar diagnosen denna dödliga svampsjukdomen kommer också att utveckla lunginflammation. Kycklingar som har stora, svullna ögon kan ha mycoplasmosis, en annan bakterie-sjukdom (även kallad bihåleinflammation).

andningsstörningar

Kyckling sjukdomar såsom Newcastlesjuka och bronkit diagnostiseras genom att observera ett antal kliniska tecken. Hosta, nysningar, flytningar från näsborrarna, skaka på huvudet och kippar efter andan kan indikera olika andningsrelaterade sjukdomar hos höns.

Hönskolera

hönskolera är en särskilt dödlig sjukdom fågeln som är kapabel att torka ut hela flockar av höns. Ibland under en akut exempel på denna bakteriell sjukdom, är det första tecknet av ett problem ett antal döda kycklingar som inte visar några yttre tecken på sjukdom. Men för kycklingar som börjar visa tecken på att inte äta, få feber, har diarré och en urladdning från munnen kommer sannolikt att diagnosen hönskolera.


Copyright © 2011 give2all.org