design för hus badkar & omger dusch

design för hus badkar & omger dusch

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-01

Ett fint badrum är stolthet och glädje av alla hus. En av de bästa inslagen i badrummet finns det badkar och dusch område. Många väljer att ha ett badkar och dusch vägg surround att öka skönheten i deras badrum och ökar komforten av deras badupplevelse. Badkar och dusch omger kan installeras av husägare eller av en professionell installatör. Det finns många olika typer och modeller av badkar och dusch omger vägg som kan göras från en mängd olika material såsom glasfiber, kakel, sten, akryl eller glas.

Typer av badkar och dusch omger

Det finns två huvudtyper av badkar och dusch omger. Prefabricerade och egenbyggda. Det är ett stort beslut att besluta vilket alternativ att välja eftersom det är ett permanent beslut. De flesta prefabricerade eller pre-Fab badkar och dusch omger tillverkas antingen glasfiber eller akryl material. En skräddarsydd badkar, dusch surround är oftast gjorda av material som kakel, glas eller sten. När det gäller kvalitet och utseende finns det inte så stor skillnad mellan de två typerna av badkar och dusch omger, det bara handlar om personliga preferenser.

Pre-fab omger kommer i en mängd olika färger, strukturer och former, och är redo att installeras omedelbart. Pre-fab omger kan också enkelt monteras av gör-det-själv-na, som också kan spara pengar. Pre-fab omger görs också i sektioner som är bra för montering i små utrymmen och kan också bidra till att täcka upp ojämna väggar, och de har också justera för att passa out-of-lod väggar.

Specialbyggt badkar och dusch omger byggs av entreprenörer som snickare eller plattsättare. Det är också möjligt för en händig gör-det-självare att skräddarsy sina egna badkar och dusch surround om de har rätt verktyg och förnödenheter. När du väljer en specialbyggd stil för ditt badkar och dusch omger måste du först bestämma om du vill ha en golv till tak vägg, en partiell höjd vägg eller Deco kakel trim.

Och nackdelar

Där finns många olika anledningar att välja antingen en pre-fab badkar och dusch surround eller en som är skräddarsydd. Några fördelar med att ha en pre-Fab badkar och dusch surround är att de är billigare att installera snabbt och enkelt, är flexibla för att problemområden, hållbara och kan installeras av dig själv. Däremot har pre-fab omger inte så många mönster som på en specialbyggd dusch och badkar surround, och de är bara tillgängliga i vissa storlekar.

De fördelar till skräddarsydda konstruktioner är att de kan vara unika för ditt hem. Specialbyggt omger har ett oändligt antal av design stilar tillgängliga. De ge ett mervärde till hem och de kan justeras för att passa alla storlekar utrymme. Nackdelarna med specialbyggda omger är att de tenderar att vara dyrare, har de oftast att installeras av proffs, och kan få läckage och sprickor i dem som huset lägger sig.

Annan artikel

 • Vilket material är bäst för toppar badrum handfat?
 • duschkar membran liner installation
 • hur man installerar en fristående dusch i källaren
 • hur man skapar ett badrum planlösning
 • Kan jag använda min vinden för lagring?
 • hur man skär textilplattor
 • hur man installerar trägolv i dörröppningar
 • bottenplatta trim idéer
 • hur man lägger en matta söm
 • hur man installerar vita & färgade trim träslöjd
 •