hur man förstår EER & siare

hur man förstår EER & siare

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-30

Enligt ett klimat av osäker energiförsörjning och omfattande luftföroreningar, förstå miljömässigt apt betyg av EER och siare är lika viktigt som någonsin. De förkortningar EER och siare stå för respektive "energieffektivitet rating" och "säsongsbunden energieffektiva betyget" när de har att luftkonditioneringsapparater eller värmepump. För att förstå exakt vad dessa termer betyder, bör du förstå ett par saker om uppvärmning och kylning utrustning

steg


1.
Bekanta dig med den grundläggande processen för en luftkonditionering eller värmepump. Både luftkonditioneringar och värmepumpar utföra samma grundläggande funktion med samma utsatta delar. En luftkonditionering cirkulerar ett köldmedium mellan inomhus och utomhus, eftersom den rör sig inomhus så suger upp värme som en svamp, då strömmar till utomhus rörsystem där det pressar ut värmen. En värmepump gör samma sak, fast tvärtom, det suger upp värme från utomhus och avvisar den till inomhus.
2.
Förstå enheter energi. Värmepumpar och luftkonditioneringsanläggningar klassificeras efter hur British Thermal Unit (BTU) utgångar. En BTU är den mängd värme som går till att höja ett halvt kilo vatten genom en grad Fahrenheit. En luftkonditionering är BTU produktion utgör hur mycket värme som det tar bort från en byggnad, medan en värmepump är BTU utgång (när i värmeläge) representerar hur mycket värme den tillför. El, mätt i wattimmar, befogenheter båda typerna av enheter. En watt-timme är mängden energi i en 1 ampere ström som passerar genom en 1-volt krets i 1 timme.
3.
Skilj kraft och energi. En BTU och en kilowattimme är både enheter energi, de representerar fasta belopp av värme och el och inte beroende av en tidsfaktor. Power, å andra sidan, är lika med energi över tiden. Effekten och ingång för en luftkonditionering är BTU per timme och watt.
4.
Förstå skillnaden mellan EER och siare. EER är lika med effekt (i BTU per timme) dividerat med tillförd effekt (i watt). Eftersom effektiviteten hos en luftkonditionering beror på utomhus och inomhus, måste EER lämnas för en viss uppsättning driftsförhållanden. SEER är lika med den förväntade energiproduktionen under en hel kyla /värme säsong (i BTU) dividerat med den förväntade energitillförsel (i wattimmar). I EER kan mätas direkt, Ser alltid en förutsägelse på grund av oförutsägbara väderleksförhållanden. Eftersom värmepumpar och luftkonditioneringsanläggningar flytta en större mängd energi än de förbrukar, kommer EER och SEER alltid ett nummer större än 1. Energy Star luftkonditioneringar och värmepumpar har en siare på minst 14 och en EER på minst 11. 5.

Annan artikel

 • nackdelarna med modulära matta plattor
 • vad är en mansardtak?
 • DIY-spray på uretan skum isolering
 • idéer för efterbehandling ett vindsrum
 • hur man gör en husbil permanent
 • Kan jag måla över plattor asbest golvet?
 • DIY VVS garderob fläns problem
 • om log hem byggsatser
 • hur man skär en ellips i ett plåttak
 • granit bänkskivan installation grunderna
 •