aluminium skjutdörr instruktioner dörrmontage

aluminium skjutdörr instruktioner dörrmontage

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-26

Aluminium skjutdörrar är bra för att öppna hem för att vackert anlagda meter, däck eller uteplatser och erbjuder enkel tillgång mellan interiör och exteriör.

Anvisningarna nedan gäller installation av en glasdörr i en skog struktur. Murad installation kräver en annan strategi för att skapa en öppning, som att installera en överliggare eller stålplåt ovanför öppningen. Dock är resten av processen i princip samma

Rough Öppna

Ny aluminium skjutdörrar installationer kräver att du skapar öppningar i stommen. En grov öppning öppningen mellan trimmern reglarna och i botten av huvudet för att tröskeln.

Oavsett om du arbetar med en bärande vägg eller inte, är en god idé att installera stagning för att stödja strukturen ovanför grov öppning. En bärande väggen ger stöd för strukturen ovanför.

Installera en 2 x 4 eller 2 x 6 för varje bult bort från väggen. Försök att inte lokalisera altandörren närmare än 4 meter från hörn. Använd samma grundläggande förfarandena för att utforma de altandörren grov öppning som du skulle för att utforma en dörröppning.

Generellt kan du räkna på att lägga 7 inches bredden på den grova öppnande och 1 tum på höjden. Bredden beräknas genom att addera två trimmern dubbar (6 inches), som stöder varje ände av dörren huvudet.

Den typiska dörren jamb är 9 /16 inches tjock. Dörren Tillverkaren kan kräva en annan u00BD tum. Det extra utrymmet tillåter dig frihetsgrader att placera trä shims som du släta dörren och nivån.

Sidhuvud och sidostycken

Gör dörren huvud samma längd som den grova öppning. Sidhuvudet stöder den del av väggen ovanför aluminium skjutdörrar. Använd 2-2 x 10 eller 2 x 12 längder på en bräda för sidhuvudet. Sätt en 3/8-tums plywood panel bredden och höjden på sidhuvudet, mellan 2x styrelser att göra header nära väggtjockleken inramning.

Nail två trimmare till kungen stud på var sida om öppningen. Kungen stud är 2 x 4 fäst i änden på en vägg avsnitt innan ett fönster eller en dörr öppnas grov inramning. Installera huvudet. Fäst sidostycken till sidhuvudet och trimmers, men inte sätta spikarna hela vägen in i reglarna. Detta gör att du kan shims in ved att skärpa och nivå i dörrkarmen under de sista lod och utjämningsprocessen.

Ram Dörr installation

Besluta om höger eller vänster drift. Följ instruktionerna för montering av aluminium skjutdörr ram. Applicera täta runt toppen och sidorna av gångjärn som regisserades av instruktionerna. Lägg en sträng av tätningsmedel längs tröskeln också.

Sätt dörrkarmen på plats och omedelbart sätta in en spik halvvägs i ett hörn för att hålla i dörrkarmen på plats. Räta och nivå toppen av ram först. När du är nöjd med toppen av aluminium uteplatsen dörrkarmen nivå och horisontellt korrekt, lodrätt och vågrätt sidorna av ramen.

Från och med skjutdörr panelen, tryck den smidigt längs tröskeln glida som du rullar den på plats. Smörj rullarna om det behövs. Montera fast dörren. Du kan behöva justera rullarna för att få rätt passform. Installera låsning /handtag mekanism. Dreva omkretsen av dörren och lägga till gummilister.

Annan artikel

 • hur man använder japanska Toto
 • Hur man väljer en ada toalett
 • hur man kan räkna ett tak av kvadratmeter
 • hur man gör en utomhus eldstad
 • kullersten installation
 • hur man gör en dubbel brett ser mer ut som ett hus
 • hur man installerar ett överljus fixtur
 • hur man väljer plåttak
 • installation teknik för segjärn rör
 • hur man avgöra om det finns trägolv under dina befintliga golv
 •