välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör torris längre

Postad av : Valon Istrefi

Torris är just detta: Det ändrar direkt från en solid state till gas, aldrig blir flytande. Den unika process som torris går igenom kallas sublimering. Hastigheten i processen uppmuntras av förekomsten av värme. När värme tillförs, torris "smälter" eller skiftar från fast till gas. Torris kommer sublimera minst 5 kg. var 24 timmar. Men det finns sätt att bromsa processen och göra torris längre

Du behöver:.
Cooler
. Gummihandskar.
Handduk.
Tidning.
Papperspåse.


1.
Förvara den i ett svalare. Detta kommer att bromsa sublimering av torris, eftersom isolerade svalare håller luften inne i den väldigt cool för en tid. Den torra isen kommer så småningom smälter, men mycket långsammare. Hantera torris med tjocka, tunga gummihandskar.
2.
Täck utsidan av torr-is block med några lager tidningspapper, handdukar eller en papperspåse. Detta kommer att lägga isolering mot blocket, bromsa sublimering. Pack någon luftrummet inne i kylaren med dessa isolatorer, eftersom luften kan orsaka sublimering över tiden.
3.
Förbered för leverans eller hämtning. Har torris anländer nära den tid du behöver det, att förebygga behovet av att förlänga sublimering. Väl framme vid destinationen, inte öppna svalare och förpackningen tills du behöver torris, för att få ut mesta möjliga av det.
4.
Köp en stor bit. Tänk på den tid som du behöver torris. För varje 24 timmar, lägg till 5 kg. till storleken på den del du behöver, se till att du har tillräckligt. Till exempel, om du behöver en 20-lb. block av torris pågå i tre dagar, köpa en 35-lb. blocket.

tips och varningar

 

  • Placera inte torr-is i frys eller kylskåp. Luftflödet inuti kommer att påskynda sublimering och kan skada apparaten. Don kraftiga handskar vid hantering av kolsyreis, och aldrig låta den komma i kontakt med huden. En mycket svåra brännskador som följd.
Nebraska New Jersey


Copyright © 2011 give2all.org