välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en glödlampa fungerar med en potatis

Postad av : Stefan Svensson

En potatis innehåller fosforsyra (H3PO4), som reagerar med både koppar och zink. Det kemisk reaktion skapar fria elektroner, och de elektroner kan flödet från en kemisk reaktion till den andra, vilket är grunden för elektrisk ström. En potatis inte kan generera en hel del ström (vanligtvis mindre än 1,5 volt likström), men om du använder en liten lampa, som en LED-ljus, kan en enda potatis ger faktiskt tillräckligt med el för ljus som glödlampan.

Du behöver :
Potatis (minst en) förzinkad nailcopper penny och solid-core koppar wiretwo tunna trådar (kardeler är bättre än solid-core) mycket liten glödlampa.


1.
Stick slutet av spik i potatis. Detta startar en kemisk reaktion som kommer att skapa elektroner.
2.
Slå hälften av koppar öre i tråd, eller använd solid-core koppartråd. Stick öre eller koppartråd i en annan del av potatis. Detta startar en annan kemisk reaktion.
3.
Linda en bit tråd runt den galvaniserade spiken.
4.
Fäst kabeln från galvaniserad spik till ena polen på glödlampa.
5.
Fäst kabeln från koppar öre eller fast-core kabeln till den andra polen av glödlampa. Detta kommer att tända lampan, om den är tillräckligt låg watt.

Tips och varningar

 

  • att generera mer aktuell använda mer potatis i serie. Den nuvarande skapas här är mycket liten och kommer inte att tända en glödlampa hushåll ljus. LED-lampor fungerar bättre. Tomat, eller citron och andra citrusfrukter kan också användas i stället för potatis.
Illinois Indiana


Copyright © 2011 give2all.org