välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en likströmsgenerator

Postad av : P-O Lennartsson

Bygg upp en DC-generator från början. Denna typ av motor skapar en ström av elektricitet som färdas i en riktning (likström) som är lämplig för att ladda bilbatterier eller köra likström enheter. Det är den första grundläggande generatorn skapad av Edison tills Tesla kom tillsammans med sin elverk (se våra instruktioner elverk i andra artiklar)

Du behöver:.
Magneter (neodym föredras) CardboardCopper tråd (1 rulle) Pop canPenHot limpistol och limma stickSand papper.


1.
Gör en pappkartong som är 2 inches kvadrat. Bädda in magneter i rutan på motsatta sidor så att de har motsatt omröstningar vända mot varandra. Välj en av väggarna mellan de två väggar som innehåller magneter för att ta bort för åtkomst. Ta bort den här väggen och väggen mitt emot från den, lämna hörnen på plats för stöd.
2.
Gör en liten låda av kartong stor nog att passa in i utrymmet mellan två magneter med utrymme över på båda sidor (1,5 inches square). Stick en penna genom denna mindre låda i exakt centrum. Wrap koppartråd runt lådan så att det inte är koncentriskt med pennan fastnade i den. Som ledare går runt rutan, bör den gå över två ansikten spetsas med pennan. Se till att tillräckligt mycket kabel kommer ut i spolen i båda ändarna av kabeln att röra ena änden (samma ände) av pennan.
3.
Punktering ett hål i centrum av varje sida av den stora rutan som fortfarande är orörda. Hålen måste vara tillräckligt stor för pennan att vila i löst. Ta bort pennan från den lilla rutan. Sätt den mindre lådan in i större rutan så att pennan hål i varje ruta linje med varandra. Sätt pennan genom hålen för att hålla mindre låda inne i de större rutan så att den kan snurra utan de två rutorna rörande. Limma mindre lådan på plats på pennan. Limma inte pennan till den stora lådan.
4.
Kring axeln (pennan), linda en liten bit av två tejp. Skala tips av trådarna och lägg dem platt i motsatta sidor av ett band på axeln. Gör detta så att wiren tips är parallellt med marken när trådarna lindade runt den lilla rutan är som närmast pekar på magneterna. Klipp en remsa av aluminium från en burk som är stor nog att täcka de två sidorna tejpremsa på axeln. Klipp denna pjäs i hälften av korta vägen och putsa bort 3 mm från varje sida av snittet. Slipa båda sidor av remsor av kan så att metallen utsätts för. Med den lilla rutan i samma position som nämndes tidigare, placera två bitar av metall så att man är vänd åt vänster medan den andra är vänd rätt med den inre rutan i samma position som nämndes tidigare.
5.

Klipp två remsor av metall från burken som är 3 inches lång och lika bred som tidigare band. Sand båda sidor av nya band. Klipp två 6-tums bitar av tråd och band båda ändar (av båda ledningarna). Tape ena änden av varje tråd till en annan 3-tums band. Limma ner de två 3-tums band till botten av kartong så att när den inre rutan är i den position som nämndes tidigare, den 3-tums kolslitskenor två olika band på pennan /axel.
6.
Anslut de lediga ändarna av kablarna till en amperemeter och snurra den inre rutan att göra en DC-ström. Jämför detta strömmen till växelström i våra andra artikeln om att göra ett elverk (den låg spänning en, säkerhet tack).

tips och varningar

 

  • att göra pennan snurra mer fritt, dela små delar av sugrör och limma dem i kartong för att minska friktionen.
  • Gör inte denna generator i större skala än vad som är avsedd här. Mängden snor sig runt inre rutan skall vara ca 100, så det borde vara säker om el inte lagras upp. Använd inte denna generator för att ladda något om du inte vet vad du gör.
Florida Georgia


Copyright © 2011 give2all.org