välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man sållar skal av sand

Postad av : P-O Lennartsson

En resa till stranden skulle inte vara komplett utan spänningen i att hitta en speciell snäcka eller två att ta med hem. Smarta skal asylsökande kan kontrollera den lokala tidvattnet diagrammen så deras promenad längs strandkanten kommer att sammanfalla med lågvatten på morgonen eller på kvällen. Det är lika roligt att filtrera skal ur den torra sanden ligger långt utanför högvatten märke. Processen att filtrera skal av sand är enkla och billiga och kan vara ett väldigt roligt sätt att tillbringa tid på stranden

Du behöver:.
Stora plastdetaljer sand scoop.
Stor plast sand såll.
Stor plast sand hink.
Kraftig plastpåse med dragkedja.


1.
Ta med sig rätt utrustning till stranden för att filtrera skal ur sanden. Med en enkel barns plast strand som är helt acceptabelt. Eller spendera några dollar mer och köpa större enskilda bitar från en specialitet butik om så önskas. Bära en kraftig plastpåse med en dragkedja för att hålla alla funna skatter från havet.
2.
Filter sanden för tankskal med skopa en generös mängd sand nära vattenbrynet . Dumpa den våta sanden i plast sil. Fyll i plast sanden hink med vatten från havet och häll vattnet försiktigt över innehållet i en sikt, och se till att stadigt hålla sikten flera meter ovanför sanden. Vattnet tvingar våt sand genom silen och gör de kvarvarande skalen och havet glas lätt tillgängliga att sortera.
3.
Filtrera skal ur sanden genom att placera flera scoopfuls av torr sand i plasten sikten. Håll sikten i båda händerna och skaka sikten försiktigt fram och tillbaka så att torr sand för att filtrera genom sikten. Undersök kvar i silen försiktigt och plocka ut någon enskild skal du vill behålla. Häll alla överblivna skal eller trasiga bitar tillbaka på sanden.
4.
Store önskade skal i kraftig plastpåse med blixtlås kapsling för bekväm transport.

tips och varningar


 • Kom ihåg att alltid använda plast verktyg på stranden eftersom sanden och saltvatten korroderar metall.
 • Rengöring en snäcka kan göras enkelt genom att blötlägga skalen i en 50/50 blandning av vatten och blekmedel för att ta bort lukter och få fram den naturliga skönheten av skalet.
 • känner till den lokala förordningen för det område där du kamma stranden som vissa platser kan förbjuda upptagning av skalen med levande varelser inuti.
  Previous:nothing
  Next:Vilken färg har blod i ådrorna?
  
  Copyright ©2011