välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

gummiband bil projekt instruktioner

Postad av : Valon Istrefi

Behöver ett experiment för att visa hur Newtons tredje lag Motion verk? Detta gummiband bil Projektet är ett bra sätt att visa hur för varje åtgärd finns en likvärdig och motsatt reaktion

Material

träblock 10x20x2. 5 cm
3 3-tums # 10 träskruvar (med runt huvud)
12 runda pennor eller korta längder av samma storlek dymling stavar
Plast filmburk
10 brickor eller 10 nötter eller 10 Nickels
3 gummiband
bomullssnöre
Tändstickor eller tändare
Eye glasögon
vice
skruvmejsel
Ruler
Meter pinne
Pencil

Bygg Base

Rita en triangel på träblock med basen igång tillsammans med en av 10-cm sidorna av blocket och den högsta punkten i mitten av motsatt 10-cm längd block. Placera en av skruvarna vid varje av de tre punkterna i triangeln, och skruva in dem i trä men utan att gå hela vägen genom skogen.

Beväpna gummiband Power Source

Åtgärd 12 cm från bomullstråd och bind det i en loop. Upprepa tills det är sex sträng slingor. Placera en sträng över skruven som utgör toppen av triangeln. Kör gummibandet genom öglan, och sträck det så att varje ände av gummiband går över en av fästskruvarna. Detta kommer att skapa en Y-form med strängen bildar benet på Y och gummibandet som utgör två grenar Y. Placera stavarna 6 cm mellanrum. Placera blocket på toppen av stavar så att de skapar en väg för det block som ska rulla över.

Skapa vikt för Bil

Fyll filmburk med brickor, muttrar eller mynt. Placera filmburk mellan gummiband armar av den sträng anslutning. Gummibandet ska inrättas för att slänga filmburk om strängen är bruten.

Säkerheten först!

Sätt på dig skyddsglasögon.

Power Up!

Ljus snöret i brand med matchen, och ett steg tillbaka. Spela in avståndet bilen färdats. Återställ bilen och stavar med två gummiband. Se till att stavarna är 6 cm isär när du placerar dem framför bilen. Upprepa med 3 gummiband. Ändra vikt filmburk och upprepa med 1 och 2 och 3 gummiband. Spela in alla insamlade data.


Copyright ©2011