välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilken färg har blod i ådrorna?

Postad av : Jeanette Morales

En ven är ett blodkärl som transporterar koldioxid-rik blod från vävnader i kroppen och mot hjärtat. Hjärtat pumpar sedan in den i blodkärlen i lungorna, som utbyte av koldioxid för syre

Identification

Vener är blodkärl som får blod från små blodkärl, kallas kapillärer, som har släppt sina syre till omgivande vävnad och utbytte det för koldioxid.

Funktion

Syftet med venerna i kroppen är att transportera blod tillbaka till hjärtat, vilket kommer att pumpa det till blodkärl i lungorna, som utbyter koldioxid med syre.

Färg

syresatt blod verkar klarröda, medan deoxygenated blod verkar mörkt röd. Efter de röda blodkropparna har utväxlat sina syre för koldioxid, de flyter genom venerna mot hjärtat, och din hud-gör blodet i dessa ådror tycks blå

ljusvåglängder Vitt ljus (ljuset från solen), när de delas in i olika färger, kan mätas i våglängder; det vill säga några ljusvågor är längre och andra är kortare. Red våglängder som är längre än blå, penetrera huden djupare än blå, som reflekteras tillbaka, vilket gör att venerna till "visas" blå.

Hemoglobin

Ämnet ansvarar för syre och koldioxid genom kroppen kallas hemoglobin, och det är som finns i röda blodkroppar. Hur mycket eller hur lite syre pågår inom hemoglobin avgör vilken nyans av rött blod visas.

Previous:nothing
Next:ultraljudsbehandling tips

Copyright ©2011