välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är choklad diamanter?

Postad av : Jonathan Nyberg

Diamanter finns i en mängd olika nyanser, från färglös till djupt blues eller svarta. Den bruna-färgade, eller choklad diamant, är populärare i smycken inställningar idag

Definition

Choklad diamanter variera i nyans från ljust champagne till djupt chokladbrun. Ej att förväxlas med färgade ädelstenar, dessa är sanna diamanter som bildas genom år av kol under tryck.

Betydelse

Choklad diamanter är billigare än deras motsvarigheter färglös. Dessutom gör den ovanliga kontrasten dem mycket på modet. En populär inställning omfattar ett stort choklad diamant omgiven av många små vita diamanter.

Geografi

Choklad diamanter utvinns i Afrika, Australien och Ryssland. Den största tillverkaren av choklad diamanter är Argyle Mine i nordvästra Australien.

Creation

Choklad diamanter bildas genom geologiska tryck under miljarder år. Färgen på diamanten mörknar på grund av jordens tryck på det djup där diamanter är begravda.

Fun Fakta

Termen "Chocolate Diamonds" är faktiskt en varumärkesskyddad varumärke för det berömda Le Vian smycken hovleverantör.

Varning

Var försiktig när du handlar för en choklad diamant. Skrupelfria juvelerare utsätta lägre kvalitet diamanter för strålning som ändrar färg till brunt. Även om diamanter ser äkta håller de inget värde och kan inte säljas vidare. Alltid köpa från en ansedd juvelerare och begära ett äkthetsintyg.


Copyright ©2011