välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

egenskaperna för en cellvägg av gröna växter

Postad av : Magnus Ekblad

Allt liv består av celler. Till skillnad från de celler av djur, växter har tjocka, styva cellväggar som fungerar som ett slags exoskelett, både skydda de inre organen av anläggningen och ge anläggningen en distinkt form

Vatten

Vatten är den vanligast förekommande komponenten i en anläggning cellvägg. Det utgör ungefär 75 procent till 80 procent av väggkonstruktion. Det är därför växterna gå halta när de saknar fukt.

Primär cellvägg

När cellen växer fortfarande, det är omgivet av en primär cellvägg. Denna vägg innehåller cellulosa, organiserade i mikrofibriller. Cellulosa är en komplex kolhydrat av glukosmolekyler bundna i en kedja formation.

Polysackarider

Det primära cellväggen också innehåller pektiner och glycans, två polysackarider. Den glycans blandar med cellulosa för att öka draghållfasthet och pektiner hjälpa cellväggen motstå kompression.

Protein

Primär växtceller också innehålla små mängder protein. Proteinet ger styrka till cellen och innehåller enzymer som utlöser förändringar i cellväggarna. Dessa enzymer stödet i mognaden av frukter och avskaffandet av löv på hösten.

Sekundära cellväggen

På många växter, mognar gång en växtcell en sekundär former cellvägg. Detta utvecklar vanligtvis inom den primära cellväggen och har en liknande konstruktion. Den innehåller också lignin, vilket ger cellstrukturen ytterligare styrka och skyddar mot invasionen av svamp eller bakterier.

Mellanöstern Lamell

Den mellersta lameller är en pektin-rik struktur som cement angränsande celler. Detta låter cellerna dela innehållet genom smala passager som kallas plasmodesmata som tränger mitten lameller och både väggar cell.

Referens:

http://knowall.mobi/Brand/Whole_Foods_Market


Copyright © 2011 give2all.org