hur sol-värme mitt hus

hur sol-värme mitt hus

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-04-29

Utvecklingen mot mer hållbar design har gjort att många husägare att tänka på nya sätt att sänka energikostnader. Bostäder i kallt klimat och kalla årstider kräver stora mängder energi för att värma upp strukturer "interiörer. Traditionellt har husen värmts med gas och el, men grön design har öppnat många andra alternativ. Den viktigaste möjligheten är solen och den energi det ger-även på vintern.

sol varmvatten system är mycket effektiva och har en mycket låg profil på en ny eller befintlig struktur. Solar varmvattenberedare är placerade på taket för att samla värme från solen. Vattnet används för duschar eller som dricksvatten och kan användas för att värma utrymmen med bottenplatta värmegolv.

Sol varmvatten systemets kostnad är minimal i förhållande till de energibesparingar. Solens varmvattenberedare bör läggas på söderläge tak

Du behöver:. .
Paper
Penna.
Platt solfångare.
Sol lagring varmvattenberedare.
Pump.
Isolerad avkastning och gasledningarna.
Kopparrör att eftermontera eller utöka befintliga rörsystem.


1.
Skiss layouten på ditt hus, inklusive en plan av taket. Mark som vetter åt söder taket där du vill installera sol varmvatten system. Rita var den befintliga varmvattenberedare på husets planlösning. Cisternen kommer att placeras i samma utrymme som varmvattenberedaren.
2.
Beräkna storlek på platta solfångare som ska användas. Tillåt 10 kvadratmeter plana solfångare per person i huset.

Beräkna cisternen volym. En 80-liters tank räcker för upp till fyra personer. Om hushållet har fler än fyra personer, ta ett större tank är nödvändig.
3.
Kontrollera lokala förordningar för solvärme krav. De flesta testade sol varmvatten system kommer att uppfylla kodens krav, men vissa förordningar kommer inte att tillåta solfångare och värmesystem ska vara synlig från vägen. Använd Municode. com forskning förordningar, det ges i Resources
4
Forskning tillgänglig varmvattensystem att möta kapacitet och förordningen behov. . . Vid behov kontakta en företagsrepresentant att fastställa lämpligt system.
5.
Köpa systemet och har en kvalificerad entreprenör installera platta solfångare, ackumulatortank, pump och rörsystem. Ge huset skiss till entreprenören innan installationen för att förstå projektets omfattning. Entreprenören kommer att behöva fältet kontrollera alla platser och dimensioner. Vissa företag tillåter husägare för att installera system, men det komplicerade installationer kräver sakkunskap med VVS.

Den installerade plana solfångare får inte blockera vattenflödet ner taket. Kontrollera installationsplatsen för hinder, och kontrollera platsen två gånger om året samlas löv och skräp. Dessutom rengör exponerade paneler plana solfångare två gånger per år, väderexponeringen skymmer plana plattor med jord och sänker effektiviteten i panelerna. Kontrollera rören och genomföringar taket regelbundet om läckage och vittring.

Annan artikel

 • hur man bygger hus och använder miljövänliga produkter
 • hur man bygger en veranda på din mobil hemma
 • hur man kan skära väggskivan i en nära rymden
 • hur man bifoga ett tecken på betong med tapcons
 • hur man installerar skiffer över keramiska plattor
 • installation av groutless kakel
 • stilar av eldstad omger
 • hur du utformar ditt eget land hem
 • hur man gör en pistol färg spruta
 • hur man skär befintliga laminatgolv
 •