välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar värmebalans

Postad av : P-O Lennartsson

En av de viktigaste användningsområdena för beräkning av värmebalans är för att upprätthålla lämplig utrustning villkor för satelliter i rymden. En satellit med god värmebalans har en lika stor mängd värme som kommer in i fartyget och lämnar den. Korrekt värmebalans håller satelliter från felvisning på grund av överhettning, så det är mycket viktigt att den beräknas korrekt för att undvika skador multimiljon rymdfarkoster. Forskare använder olika sofistikerade instrument för mätningsändamål för variablerna i värmebalans, så att beräkna värmebalansen du behöver veta den specifika avläsningar eller ha tillgång till top-of-the-line vetenskaplig utrustning.
1.
Registrera avläsningar för värme variabler absorberas av satellit. Detta inkluderar värme strålade ut från jorden, ljuset direkt från solen och ljuset som reflekteras från jorden och in i satelliten.
2.
Tillsätt tre mätningar värmeupptagning tillsammans.

3.
Registrera avläsningar för värme variabler avges från satelliten. Detta ingår värme fartyget släpper ut i rymden och värma satellit avger till jorden.
4.
Tillsätt de två variablerna värmeavgivning tillsammans.
5.
Jämför summor för värmeupptagning och värmeavgivning. Siffrorna bör vara nära, och om satelliten tar in betydligt mer värme än vad det är som avger kan det behöva kylare sätter in, som kommer att möjliggöra temperaturer och värmeväxlare vara mer balanserade.

Previous:nothing
Next:sol spis aktiviteter

Copyright © 2011 give2all.org