tips för DIY lås golvbrädorna

tips för DIY lås golvbrädorna

Upplagd av:admin uppdateras: 2013-05-11

Låsning laminatgolv är ett underbart val för villaägare som vill ha utseendet av lövträ, men inte vill ta itu med spikning, klamring, limning eller slipning. Denna typ av laminatgolv är uppbyggt så att den kan installeras över alla styva befintligt golv, och hålls på plats av golvet gjutning. En låsning trägolv kan installeras på bara några dagar, och kräver ingen professionell hjälp

acklimatisering

Öppna inte din låsning golvbrädorna omedelbart. Istället plats i styrelserna, fortfarande i rutan, i mitten av rummet där de kommer att installeras. Låt dem att spendera 48 timmar att vänja sig temperaturen och luftfuktigheten i rummet. När du öppnar paketet, bör du installera styrelser på samma dag. Detta hindrar dem från att slå sig eller ändra storlek eller form. Undersök alla paneler för rakhet, rätt färg, och sundhet innan du börjar installationen.

Första raden

Var extra försiktig när du installerar den första raden. Det är oerhört viktigt för denna rad för att vara rak, även om dina väggar har skiftat. Mät expansion avstånd på minst två ställen längs muren, och knäppa en krita linje mellan dem för att hjälpa dig att ställa en rak första raden. Lägg låsning golvbrädorna längs väggen utan att sätta fast dem först. Se till att raden är helt rak och lås den sedan den första raden tillsammans. Kom ihåg att lämna lämplig mängd utrymme (brukar anges av tillverkaren) mellan den första raden och väggen.

Main Floor

Börja alltid den andra raden med en partiell styrelse, för att förhindra att springan mellan golvbrädorna från kö. Vacklade sömmar ser mer ut som traditionella lövträ, och ger en starkare, mer tåligt golv i det långa loppet. Klicka och lås den andra raden tillsammans precis som den första, att arbeta sig över golvet. Upprepa med efterföljande rader.

Senaste Row

Precis som med den första raden, mäta upp avståndet expansion i två eller flera platser och knäppa en krita linje. "Torr passa" den sista raden, om den med tungan mot väggen. Kontrollera att sista raden är just rakt före låsning några brädor tillsammans. Om du behöver, passa sista brädan på plats med en nypa bar. Det kan vara en extremt tight passform.

Styckning

Man kan bli nödvändigt att sänka en eller flera bitar av golv för att passa, speciellt i äldre hus med väggar som har skiftat. Om du behöver skära en bit av golv, mäta alla utrymmen mer än en gång, från olika utgångspunkter, sedan markera raden som ska sågas. Använd en cirkelsåg, sticksåg, eller någon såg med en trä lämpliga blad att skära golvbrädorna till viss längd eller rippa dem till rätt bredd. Var försiktig-du kan hamna med ett snett golvbräda.

Annan artikel

 • hur man effektivt måla ett rum
 • gamla taket bältros återanvändning alternativ
 • hur man gör en golvvärmemattan för en bricka badrum
 • ändra ett badkar till dusch
 • Hur du använder PEX go-Nogo gauge
 • hur man installerar laminatgolv över cement
 • hur man bygger en billig walk-in humidor cigarr & vinkällare
 • kök belysning idéer för en äldre hemdator
 • hur man installerar en takfläkt i en solrummet
 • hur man kan jämföra elektriska hällar
 •