gör det själv: konvertera en prefab uteplats till ett rum

gör det själv: konvertera en prefab uteplats till ett rum

Upplagd av:admin uppdateras: 2012-11-18

Om du inte använder din uteplats mycket, kan du infoga detta utrymme till ett rum. Om du investerar tid att utforma ett fint rum, bör den lägga marknadsvärdet till ditt hem. Du vill i rummet för att se ut som om det funnits en tid. Design i rummet för att smälta väl in i din nuvarande arkitektur kontra sticka ut som nybygge

Kontrollera Slab

att undersöka alla aspekter av uteplatsen fonden att se till att det är en sund bas. Om du ser hårfina sprickor eller kanter som behöver reparationer, kan du överväga att hälla fem eller fler inches av betong ovanpå plattan. Fråga ett konkret murare för att ge råd, eftersom plattan kommer att stödja vikten av ditt rum. Enkla reparationer på de konkreta räcker i många fall. Men, alltid se till omkretsen kanter är fast. Omkretsen kommer att stödja rummets vikt.

Design rummet

Skiss ett rum som fungerar bra med ditt hem tak linjer. Undvik att designa ett platt tak. Du behöver en sadeltak att kasta regn och snö ordentligt. De flesta platta taken kommer att läcka med tiden. Knyt rummet i ditt nuvarande tak genom att konstruera en valmat tak, A-frame taket eller lutande tak. En lutande tak bör falla minst 12 inches från toppen till botten för att sprida regn. Fånga visningar i hemmet genom att utforma fönster i rätt platser. Om rummet kommer att ligga nära grannar, kan du installera ett par stora takfönster mot öppning i en vägg.

Detalj Ramen

Du kan bygga det rum från 2 med 4 timmer styrelser, men med bredare brädor på utsidan väggar kan du använda tjockare isolering. Pengar du sparar på uppvärmning och nedkylning kommer att betala för kraftigare virke. Du kan alltid ha isolering som blåses in i vinden området, men överväga att använda 2 med 10 styrelser som sparrar. På så sätt kan du installera tjockare glasfiber isolering i taket området. Du kanske vill ram utrymmen för skjutdörrar eller franska dörrar, men dessa utrymmen kommer att utlösa mer energi. Hur du planerar ramen kommer att påverka din elräkning i framtiden, så ta hänsyn till detta.

Ledningar och VVS

Om du placerar ett badrum i det nya rummet, måste du köra stuprör och vatten linjer genom rummets ramar. Ledningar för uttag och armaturer måste installeras innan du täcker inramning med gips. Anlita en värmepump rådgivare för att räkna ut om din nuvarande värmepump kan bära den nya lasten. Om inte, måste du installera elektriska värmeelement och ett fönster luftkonditioneringen. Fråga en rörmokare för att hjälpa dig att räkna ut isolering tekniker för VVS rör, eftersom de kan frysa ganska lätt på toppen av en betongplatta. Inslagning vattnet linjer med elektrisk tejp är en billig alternativ.

Slutför rummet

När du gipsvägg inne i rummet, installera listen och exklusiva inslag för att erbjuda ett professionellt utseende. Använd hög kvalitet färg på väggar och snickerier samt. För att avsluta utsidan av rummet, införliva snickeri detaljer, såsom boxning i överhäng som matchar resten av ditt tak. Lämna inte utsättas takbjälkar eller färdiga bjälklaget områden. Att misslyckas med att avsluta rummet ordentligt i alla avseenden kan devalvera marknadspriset på ditt hem.

Annan artikel

 • hur man byter en bänkskiva diskho
 • hur man gör på plats betong bänkskivor
 • varför beläggning din trä fasader hjälper
 • hur du ställer konkreta ankarbultarna
 • hur flash tak stockhus
 • Hur gör jag blanda quikrete mortel blanda gälla tunga stenar till en eldstad?
 • hur man lägger ut en mosaik gräns klinkergolv för en farstun
 • Hur man monterar en takfläkt i ett välvt tak topp
 • hur du lägger skiffer kakel till en öppen spis
 • hur man installerar en trätak
 •