välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en vindtunnel för forskningsprojekt

Postad av : Camilla Näslund

En liten skala vindtunnel för att användas i ett forskningsprojekt kan göras relativt enkelt och billigt. I själva verket kommer de dyraste delarna behöver förmodligen köpas ändå bara att visa upp vetenskapen själva projektet. När du skapar en vindtunnel, är du ger lika balanserad linjärt luftflöde över alla delar av tunneln samtidigt. Det betyder helt enkelt att du vill luft som strömmar på exakt samma hastighet uppifrån och ner, vänster till höger, vid samma lufttryck på alla punkter

Du behöver:.
5 rutor vanlig storlek soda sugrör, oförpackade.
Lim.
Tape.
1 Rensa kapsling.
1 Variabel hastighet dammsugare med slang bilaga.


1.
Skär fem lådor med soda sugrör rent i halva horisontellt till att 10 halv-lådor med soda sugrör. Bygg en tre-för-tre struktur av den halva lådor med soda sugrör genom att införa tre rutor ner sida vid sida, sedan om ytterligare tre lådor ovanpå dem och sedan de tre sista rutorna på toppen av dem alla.

2.
Limma tre-för-tre struktur tillsammans och tejp på utsidan för att ge styvhet i strukturen. Detta kommer att bli höjden och bredden på din låda och kommer att fungera som en diffusor för luftflödet.
3.
Bygg din låda till den längd som behövs för objektet du vill placera inuti din vindtunnel. Var noga med att lägga till en dörr för tillträde till hölje som är tillräckligt stor för att införa och extrahera objekt. Helst ska längden vara minst fem gånger storleken på objektet som du försöker att visa upp. Glas, plexiglas eller plast kan alla användas för att göra din låda.
4.
Placera dammsugarslangen på slutet mittemot soda halm struktur, och koniska den änden av inneslutningen att matcha slangfästet du kommer att använda. Med objektet på plats, slå på dammsugaren och dra luft genom inneslutningen.

Tips och varningar


  • Genom att införa en källa av rök vid olika punkter där luft släpps in i kammaren (från den ände där soda halm boxen struktur ligger), kommer du att kunna se hur luften strömmar över och runt det objekt du plats inne i inneslutningen.
  • Om du skulle bara sätta en fläkt i fronten, skulle fläkten skapar en virvel av cirkelrörelse, och luftflödet skulle införas i inneslutningen i ett stört tillstånd. Den soda sugrör se till att luft dras lika från alla punkter i en rak linje och flöden till andra änden.
    Previous:nothing
    Next:hur man hittar en exponent utan logaritmer
    
    Copyright © 2011 give2all.org