välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

egenskaper smokey kvarts

Postad av : Annika Hultén

Rökkvarts är en sort av mineralet kvarts och varierar i färg från brun-brun till ljusgrå. Det är en populär sten som ofta används i smycken och prydnads figurer. Rökkvarts är den nationella pärla i Skottland

Funktioner

rökkvarts är ogenomskinligt till genomskinligt och rangordnar en 7 på Mohs skala av hårdhet, med 10 är den svåraste.

Historia

rökkvarts värderades av Cherokee indianerna. Det var ofta i shamanistiska ritualer. Druiderna ansåg stenen helig.

Helande egenskaper

rökkvarts är en grundstötning sten. Metaphysicists tror att stenen kan lugna och hjälpa till att lindra depression. Rökkvarts används också för att skydda mot den negativa energin av andra. Crystal healers använder rökkvarts att avgifta kroppen. Kristallerna används också i ayurvedisk medicin för att hjälpa binjurarna, tjock-och andra områden kroppen i samband med rotchakrat, finns på basen av ryggraden. Chakran förklaras av yoga filosofi som andlig energi center i den mänskliga kroppen.

Metafysiska Properties

rökkvarts används för meditation, kanalisering och att inducera fredliga drömmar. Det är också användas för att underlätta barn som lider av mardrömmar och /eller rädsla för mörkret.

Föreningar

rökkvarts är associerad med krona och rot chakran, den del av jorden, planeten Saturnus och astrologiska tecken Stenbockens.

Fun Fakta

Enligt Controversical. com, var en sfär av rökkvarts ges till DrDee, den domstol gudomligare av drottning Elizabeth I av England. Dr Dee hävdade "förkunna-sten" fick han av änglar. En sfär av rökkvarts, rapporteras vara den berömda shew-sten, finns att beskåda på British Museum.


Copyright © 2011 give2all.org