verktyg som behövs för gipsväggar

verktyg som behövs för gipsväggar

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-01

Gips är ett av de mest använda och mångsidiga av alla inomhus byggmaterial. Med livskraftiga användning i bostäder, kommersiella och industriella miljöer är drywall typiskt placeras över trä eller metall nitar för att skilja på ledningar och isoleringen från ett hem i vardagsrum eller ett företags arbetsplats. Även känd som sheetrock är drywall tillverkas i olika längder, bredder och tjocklekar för att bättre passa specifika tillämpningar. Men de verktyg som används för att hantera, kapa och montera gipsskivor är densamma oavsett vilken typ av SHEETROCK eller drywall du arbetar med.

Fästelement

En kombination av nitar används när säkra gips på plats. En drywall hammare, som är tunnare och längre än en typisk snickeri hammare, har en våfflad huvud och en platt rygg som kan användas som ett spett. 1 u00BC tums kamgängad drywall naglar är idealiska för drywall tjocklekar upp till en halv tum, men längre naglar är tillgängliga för tjockare ark drywall.
eller skruvar, är också 1 u00BC av en tum i längd används ibland antingen i stället för eller vid sidan drywall naglar. Skruvar skall införas med hjälp av en handhållen drywall screwgun.

Mätinstrument

Flera mätinstrument kommer att användas under hela en vanlig drywall jobb. Detta inkluderar en utdragbar måttband och en metall t-torget. Mätband upp till 20 meter i längd kommer att vara tillräckligt för de flesta drywall jobb, men många proffs använder en standard 30-fots måttband. Metal T-rutor användas för att säkerställa noggrannhet vid skärning ett ark med gips. T-rutor är konstruerade för att vila ovanpå ark drywall och sträcker sig hela vägen till botten, så att du kan göra ett rakt snitt med din brukskniv.

Skalkniv

En brukskniv används för att cut ark drywall ner till lämplig storlek. En drywall allkniv har en löstagbar kniv, så att du kan ersätta det med en helt ny så snart som det blir tråkigt.

Tejpning och mudding

Efter gips är på plats, måste fortfarande vara tejpade och mudded innan det kan målas. En handhållen, rostfritt stål lera kärlet används för att lagra gemensamma förening, även känd som gips lera. En gemensam kniv med ett blad storlek på minst 6 inches används sedan för att ösa fogmassa ut och sprida den på gipsvägg, särskilt spik-inslag, skruv och eventuella bucklor, skölpar eller repor. En 8-tums eller 10-tum tejpning kniv används för att tillämpa drywall band smidigt över alla sömmar.

Annan artikel

 • hur man målar över Träpaneler
 • hur du ställer vridmomentet på en klicker momentnyckel
 • hur man sätter keramiska plattor på trägolv
 • hur man täcka gamla tegel med fasader i vinylplast
 • badkar remodeling idéer
 • Mohawk laminatgolv installationsinstruktioner
 • hur man skapar stoppade möbler
 • miljövänliga takmaterial
 • det bästa sättet att ta bort ett keramiskt klinkergolv
 • badrum remodel idéer om en budget
 •