steg en huvudentreprenör använder i byggandet av ett hus

steg en huvudentreprenör använder i byggandet av ett hus

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-23

Du behöver:
fuktig trasa
. TSP (trinatriumfosfat).
Handskar.
Kemiska strippa.
Pensel.
Spackelspade.
Fine-slippapper.
Tack trasa.
Bets.
Polyuretan.

Entreprenörer följa välplanerat steg när man bygger ett hus. Varje steg är kritisk, eftersom många uppgifter måste göras i en viss ordning. En entreprenörs steg behöver inte heller nödvändigtvis ha klart definierade början och slut, utan snarare de överlappar varandra och flödet in och ut ur varandra fram till den sista bitarna finns på plats.

Foundation

Entreprenörer följa byggplanerna att besluta om att sätta huset på tomten. De använder också planerna för att avgöra hur man bygger grunden. De variabler spelar in när de upptäcker berg där de inte förväntar sig det, eller fukt börjar sippra in skyttegravar. Målet för alla stiftelser är att hitta solid grund, men byggplaner ofta dra slutsatser som inte baseras på fakta av området, men på kända fakta i området. Ytterst beror vilken typ av grund på variablerna i mark, grundvatten, krav hus, utsikt och tillgång. Entreprenörer kan ha egna besättningar för grundläggning, eller de kan hyra underleverantörer som är specialiserade i stiftelser.

Framing

Snickare ram huset enligt de allmänna entreprenörens tillsyn. Hus inramning, oftast med trä eller metall, uppför ett skelett över stiftelse som allt annat kommer att bifogas. Framing omfattar exteriör och interiör väggar, golv och tak. Det är typiskt för entreprenörer att få en egen inramning besättningar, och många gånger samma människor som gör utformningen också göra exteriör och interiör avsluta arbetet. Efter att skelettet är upp, det är täckt med hölje för att ge den styrka. Crews applicerar sedan en väderbeständigt material över höljet för att hålla ramen torka tills den slutliga ytterbeklädnad tillämpas. Detta material fungerar också som en fukt-kontroll barriär när huset är klar.

Dörrar och fönster

Entreprenören kan inte slutföra inre och yttre ytor tills fönster och dörrar är installerade. Återigen är det inte ovanligt för entreprenörens egna besättningar att göra detta arbete. Snickarna planeras för öppningar under utformningen, så för normal stora fönster och dörrar, är installationen relativt enkel och snabb.

mekanisk, elektrisk och VVS

I nästan alla fall, entreprenörer lägga ut mekaniska, elektriska och VVS-arbete. Mekanisk avser värme, ventilation och luftkonditionering. Elektriker installera de elektriska systemen och smart-hem ledningar och tillbehör såsom telefon, säkerhet, kabel och Ethernet. Rörmokare sätta i vatten-försörjning rör, avlopp och avfall rör, och fixturer såsom sänkor, toaletter och varmvattenberedare.

Finishes

Allmänt entreprenörer också lägga ut är klar. Företag som är specialiserade på gipsvägg installera det på insidan väggar och tak. Golv företag installerar kakel, matta och laminatgolv. Skåp företag installerar skåpen. Målare gör målningen och färgning. Entreprenören besättning kan göra speciella funktioner inuti som trapphus, räcken och alla de andra uppgifter där det inte finns någon underleverantör tillgänglig. Entreprenörens besättningar kommer också ofta gör fasadbeklädnad, tak, verandor och gångvägar.

Annan artikel

 • instruktioner för hur du installerar pre-hängde dörrar
 • hur man bygger ett duschkar och klinkergolv
 • hur man bygger ett 3d planritning
 • hur man refinish ett badkar med EP-akrylfärg
 • hur fästa korrugerade plåttak
 • säkerhetsregler för barn med handverktyg
 • användningar av gummi trä
 • hur man använder ramset
 • hur man mäter hårda golv
 • hur man lägger vinyl plattor på linoleum
 •