om plåttak

om plåttak

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-28

Av alla tillgängliga takmaterial, "tenn" tak är bland de mest hållbara och pålitliga. Termen "tenn" har använts som en catchall fras för att beskriva en mängd olika material metall tak, inklusive stål, aluminium, legeringar och rostfritt stål samt faktiska tenn. Oavsett vilken typ av metall, kommer en "burk" tak ger årtionden av pålitlig service när den är korrekt installeras av en kvalificerad tak-installatör. Metal takmaterial finns i en mängd olika färger, texturer och stilar.

Real Tin

plåttak har använts i århundraden. Faktiska plåttak är konstruerade av rullar eller ark av tenn tryckte till böter spårvidd. Plåttak måste lackeras regelbundet för att bibehålla sin prestanda i dåligt väder. Tin presterar bra när de utsätts för vatten och salt, men mycket sura regn, som ofta finns nära industriområden, kan orsaka korrosion. Tillämpa regelbundna skikt av metall tak färg bidrar till att upprätthålla styrka och integritet plåttak.

Galvaniserat

Tin också finns i beläggningar på stål material taktäckning för att skapa en rost-resistenta yta. I en process som liknar galvanisering en spik, stål takmaterial och tenn utsätts för hög värme, vilket underlättar ett permanent band. De flesta galvaniserat stål tak är också tillverkade med en flerdimensionell grundfärg och lack som minskar behovet av regelbunden fordonsreparationslackering.

Installation

Oavsett vilken metall som valts för att bygga ett tak, finns det två grundläggande falsning system som används vid installation-en platt söm eller en stående fals. I en platt söm installation, två tak sektioner som kopplas samman med samverkande hooked fälgar (eller flänsar) på antingen avsnitt. Sektionerna pressas sedan och löds samman för att skapa en vattentät platta söm. I en stående fals installation, passar en hooked fläns på ett tvärsnitt över den raka fläns i en annan sektion och de två pressas hårt tillsammans. I båda fallen är de avsnitt förankras i taket underkonstruktionen använda clips plåttak.

Isolering

Vid installation av ett plåttak eller plåttak, är ett extra lager av isolering behövs under takmaterialet att minska regn buller . Tillägget av denna extra isolering gör också dessa tak mycket energieffektiv, både i vinterns kyla och värmen i sommar. Även under sommaren, dessa tak reflekterar värmen från solen och bidra till att minska energianvändningen.

Använda en professionell

Den största nackdelen med ett plåttak, särskilt ett plåttak, är kostnaden för installationen. Alla plåttak installationen är bäst avgörs av ett plåttak installatör, och som ofta är skyldigt att upprätta garantier takmaterial. När det kommer till ett plåttak med en platt söm, är professionell installation särskilt viktigt. Tin lödning är en exakt hantverk som kräver en hög grad av erfarenhet och sakkunskap. Merkostnaden för professionell installation är dock avskrivs över tiden på grund av den långa livslängd ett plåttak. Många garantier sträcka sig över högst 50 år.

Annan artikel

 • hur man skär och installera Träpaneler
 • hur man gör golv av faner plywood
 • billiga idéer för ombyggnad ett sovrum
 • hur reparera korroderade cementblock
 • ceder sidospår vs vinyl
 • hur man sand mellan vattenburna golv finish
 • fördelarna med ett loft konvertering
 • hur du installerar en inbyggd diskmaskin med granitskiva
 • hur man försegla travertin golvplattor
 • hur man försegla keramiska plattor för ånga
 •