information om solceller solpaneler

information om solceller solpaneler

Upplagd av:admin uppdateras: 2013-01-18

Under 2004 Margaret Wolf konstaterade att "Användningen av solenergi är enorm naturresurs-och klimatskydd, och för utbyggnad av förnybar energi på vägen till en framtidsorienterad energiförsörjning. " Den teknik som krävs för att utnyttja denna energikälla utvecklas mer varje år

Solceller Effect

Solceller, eller solceller, el-producerande kedjor av celler som består av halvledarmaterial (kisel för närvarande). När en PV cellen utsätts för solljus, är energin i fotoner från den absorberade ljuset överförs till en elektron i atomen av en PV cell. Då, med denna nya överföring av energi, är elektronen kunna resa med den elektriska strömmen i en elektrisk krets. Dessa kedjor av celler kallas solpaneler, en ren och effektiv alternativ till andra kraftkällor.

Historia

Termen "solceller" användes första gången kring 1890, men processen för omvandlingen från solstrålning till elektrisk energi upptäcktes av den franske fysikern Edmond Becquerel år 1839. Becquerel experimenterade med en elektrolytisk cell som består av två elektroder metall när han fann att vissa halvledarmaterial skulle skapa denna konvertering från solljus till elektricitet. Eftersom denna revolutionerande upptäckt har forskare runt om i världen experimenterat med naturliga fenomen i syfte att hitta de mest effektiva och produktiva material och metoder som möjligt.

Funktion

Solpaneler kan installeras och används effektivt i alla områden där solljuset är tillräckligt omfattande för att absorberas och konverteras. Solpaneler kan användas i kraftverk, bostäder, företag, elektronik, fordon och till och med rymdfarkoster att utnyttja energin från solen och skapa en elektrisk ström. De är oftast installeras antingen i tak eller väggar av byggnader, och kan installeras i en existerande struktur genom att monteras ovanpå taket. Utveckla områden som Indien och Uganda är också att utnyttja solenergi för att driva sina byar, där tillgången till ett elnät är begränsad. Program som jag (Solar Electric Light Fund) arbetar för att hjälpa dem som behöver det som brukar kallas "landsbygden solceller elektrifiering. "

Nackdelar

En vanlig nackdel med att använda solpaneler är kostnaden för installation och underhåll. Energi från fossila bränslen är fortfarande den billigaste formen av energi, men man tror att när användningen och effektiviteten i solpaneler ökar kommer kostnaderna att minska. Otjänlig väderlek såsom kraftiga vindar och nederbörd kan påverka effektiviteten och kvaliteten i funktion, så rutinunderhåll krävs för optimal prestanda. Läge är en stor faktor när det gäller hur effektivt solpaneler kommer att fungera, så kommer de som bor i ett område där andra byggnader eller träd blockerar solen under dagen kommer att vara i underläge, och panelerna måste vara av betydande storlek för att producera en effektiv mängd energi. Gott om utrymme är nödvändigt

Fördelar

Solenergi kan vara bra för både konsumenter och miljö -. Solpaneler är en ren, förnyelsebar energikälla utan föroreningar och liten effekt på miljön. Enligt solarhome. org, den minsta solpanelen system "delar av utsläppen av växthusgaser så effektivt som 50 träd. " Mängden pengar man kan spara genom att byta från el till solenergi beror på flera faktorer, men en beräknad uppskattning mellan tre stater på Stillahavskusten visade ett genomsnitt på omkring 50 dollar i besparingar per månad. Detta kommer att variera från region till region, men om solfångare har installerats korrekt, är tillräckligt stora, och ligger i ett soligt område, bör de vara tillräckligt effektivt för att spara energi utan att det kostar en förmögenhet.

Annan artikel

 • instruktioner för hur du installerar yttre dubbla franska dörrar
 • byggnadsplan för en sol varm luft samlare
 • hur man bygger en enhet garderob vägg
 • hur man målar bilden panel
 • hur man ansöker lim på baksidan av vinyl
 • propan vs priserna på naturgas vs electicity
 • hur man installerar tungan och not bambu golv
 • hur man limma akrylplast
 • hur reparera korroderade cementblock
 • hur man väljer den bästa diskbänken
 •