hur man installerar vinyl Baseboard trim

hur man installerar vinyl Baseboard trim

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-18

Vinyl bottenplatta trim är en billig, flexibel och attraktiv lösning på skarven på ditt golv mot väggen. Till skillnad från trä bottenplatta och trim är vinyl vattentät och kommer inte varp på grund av vädret. Dessutom är det enkelt att installera med några Baseboard lim och en brukskniv. Vinyl trim är bäst lämpad för hög trafik rum som kök och uppehållsrum

Du behöver:.
Vinyl bottenplatta trim
. Base lim.
Brukskniv.
Square.
Penna.
Måttband.
tandspackel.


1.
Välj rätt vinyl Baseboard för ditt rum. De flesta gjutning kommer att finnas fyra inches hög och ca 1/4-tums tjock. För matta golv, använd rullade bas vinyl trim, som har en rak nederkant. För alla andra golv använder viken trim, som har en bas som är något facklas ut från väggen.
2.
Lägg din första pjäs mot första kurvan. Börja med ett hörn av den längsta väggen och rumpa upp tätt mot väggen. Om slutet behöver kapas, se avsnitt 2 nedan för att klippa runt hörn.
3.
Ta bort lister från väggen och lägg den nedåt på en träbit eller arbetsbänk. Använd dina tandspackel, täcka baksidan av Baseboard med bas lim. Se till att hela ytan som ska röra vid väggen är täckt men inte lägga den på för tjockt. Tricket är att hålla murslev i ungefär 45 graders vinkel medan du sprider limmet.
4.
Tryck på vinyl trim mot väggen och tryck fast längs hela basen för att säkra den på väggen. Om trim sticker ut för långt du kan använda mer lim än nödvändigt. Använd händerna och tryck längs den vinyl trim, vilket gör att den är även med marken.
5.
Steg tillbaks och leta efter knölar och stiger i vinyl Baseboard. Justera det som behövs innan man går vidare till nästa stycke, rör sig längs hela väggar och hörn i ditt rum.

Styckning Strips


1.
Klipp remsor med hjälp av en kvadrat för gavlar och leder. Lägg panellist där det är tänkt att gå och markera längden med en blyertspenna. Lägg vinyl Baseboard nedåt på en bräda eller arbetsbänk. Lägg torget ner så det är bredvid blyertsmarkering. Medan du håller torget ordentligt, gör det gjutning flera gånger med en brukskniv tills du är hela vägen igenom. Limma lister och kontrollera rakhet när du är klar skär.
2.
Vik vinyl trim runt ytterhörn med handen. Utanför hörn behöver inte klippas hela vägen genom eftersom gjutning bildar lätt runt utsidan. När vinyl Baseboard viks på rätt plats, använd en brukskniv att skära ungefär hälften av tjockleken på trimma bort utsidan veck på utsidan av vinyl Baseboard. Detta gör att trimma att vika fint runt hörnet av muren . . Limma och fäst trim när det är styckat.
3.
Skär vinyl Baseboard så att den passar väl in i hörnet på insidan leder. Mät längden på vinyl som måste kapas för att passa mot väggen. Lägg vinyl nedåt och skär trim med hjälp av en brukskniv och torg. Du behöver inte skära hela vägen igenom Baseboard i ett försök. Använda flera slag med kniven scoring lite mer varje gång tills du klippa hela vägen. Limma vinyl på plats vid den punkten. För angränsande sidan av invändigt hörn, kapa vinyl Baseboard trim för att passa formen av de redan limmade bit. Du kan uppskatta genom att titta på en bit av trim och använda trial and error tills det blir rätt. Limma den andra pussla ihop på gemensam när det är styckat och passar fint.
4.
Gör en mall för invändiga hörn efter att du gjort en lyckad klippa. Du kan göra detta med en bit tjockt papper eller kartong.
5.
Arbeta dig runt i rummet styckning och limning enligt stegen ovan tills du är klar. Försök att se ytterhörn har längd trim på varje sida, och inte behöva sänkas nära hörnet.

Annan artikel

 • hur man gör kronan block gjutning hörn
 • Definitionen av finish timmermansarbeten
 • nivå mätverktyg
 • hur man målar furu panel
 • hur man bygger en enkel fönsterplats
 • hur man installerar köksbänkarna
 • hur man installerar kakel över murbruk
 • stål utforma verktyg
 • tryckluft verktyg
 • plattsättning arbetsbeskrivning
 •