de bästa jordarna för packning

de bästa jordarna för packning

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-19

Marken består av mineralpartiklar, organiskt material, vatten och luft. Ju mindre luft som finns i jorden, mer kompakt i jorden. Packad jord är en nödvändighet för konkreta projekt, vilket är anledningen till många konkreta lager använda komprimatorer för att blåsa ut luft från marken. Packad jord är bane trädgårdsmästare, så trädgårdsmästare använda rototillers för att lufta jorden.

Lerjord

Compact jordar är täta. Lerjord är det tätaste naturligt förekommande jord. Tänk har cirka en lerklump i handen och klämma ihop den ordentligt. Du kommer inte att kunna pressa mycket luft från marken. När släpps, leran kommer att behålla formen på din knytnäve. Trädgårdsmästare som arbetar med lerjord måste ändra jorden med organiskt material och daggmaskar. Lerjord är ofta vattendränkt. Om du gräver en stiftelse eller om cement för en uteplats, är lerjord ett utmärkt medium att lilla kräver komprimering. Det är viktigt att jorden är torr innan betongen hälls. En stiftelse ska vara utformade för att absorbera trycket som skapas av blöta lerjordar.

Sandjord

Tänk hålla ett urval av kornig jord i din näve. Pressa jorden och släpp. Den korniga jorden kommer inte att behålla formen på din knytnäve och kommer troligen endast kvar packade medan Påtryckning. Detta fenomen orsakas av storleken på de mineraler som komponera kornig, sandig jord. Dessa grova, stora partiklar bildar en porös jord lämpar sig väl för att behålla luft. Trädgårdsmästare ändra ofta sandig jord med organiskt material så att vattnet inte kommer att gå igenom denna jord lätt. Om du är hälla betong, är det nödvändigt att komprimera marken. Den mest effektiva markvibratorer för denna jord av typ är de som skakar och vibrerar i marken. Jordpartiklar arrangeras om under denna process och bosätta sig i tätare konfigurationer. Sandig och grusig jord är utmärkta jordar genom vilka de kan bygga ett hus stiftelse. Dessa jordarter inte behåller vattnet och andas lite tryck mot grundmurarna.

Silt

siltig jord är nära besläktade med lerjordar. Skillnaden ligger i storleken på deras mineral partiklar. Mineralpartiklar i siltig jord är små än i lerjord. Dessa partiklar klumpar enkelt och binda vatten. Behandla siltig markkompaktering på samma sätt som lera jordpackning. När mättade, siltig jord uppför sig som vatten. De skapar ett stort tryck mot grundmurarna.

Annan artikel

 • specifikationer för ett John Deere 325 kompaktlastare
 • hur man skär taksparre svansar
 • ombyggnad och inredning
 • instruktioner för borttagning av keramiska plattor
 • söta ungar sovrum idéer
 • hur du tar bort ett gammalt badkar surround
 • hur man installerar laminatgolv i en butik
 • verktyg som används för att skära Windows urklipp laminatgolv styrelser
 • hur man byter hyvelstål
 • modulära hem stiftelse alternativ
 •