Hur fungerar en nolla arbete clearance eldstad?

Hur fungerar en nolla arbete clearance eldstad?

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-22

Villaägare saknas värme och charm i en konventionell murad eldstad har nu ett attraktivt alternativ i noll-clearance eldstad. Dessa enheter är även känd som "prefabricerade" öppna spisar, eftersom de kan köpas från hyllan och sedan monteras och placeras i hemmet. När de används rätt, kan de också sänkt höga uppvärmningskostnader under dessa långa och kalla vintermånaderna

Construction

Zero-clearance eldstäder är portabla enheter av plåt. De köps i satser som måste monteras i hemmet. Denna typ av eldstad kräver inte ventilation av rök genom en konventionell skorsten. Istället avluftningsventiler rök och gas genom en frånluftskanal som färdas genom väggen och utåt. Noll-clearance eldstad kan placeras i vilket rum och flyttade om i rummet också.

-Inställningar

noll-clearance eldstad kan ställas upp i hem utan skorstenar. "Zero-clearance" betyder att det finns något behov av utrymme mellan eldstaden och omgivande väggar, hyllor och andra strukturella fixturer. Det finns inget behov av en eldstad eller förkläde framför eldstaden, inte heller är en murad grund som används. Spisen kan placeras var som helst i ett rum, även om områden med tung trafik bör därför undvikas. Även när en mysig brasa är dånande i förbränningskammaren fortfarande utsidan av spisen sval vid beröring.

Uppvärmning

noll-clearance eldstad har en inbyggd värmeväxlare. Rök från branden skickas via en frånluftskanal eller utlopp på utsidan i stället för genom en hög skorsten. En fläkt enhet återcirkulerar varm luft in i rummet där den används. Dessa eldstäder används med slutna dörrar där luften är förhindrad går direkt in i brännkammaren genom en packning tätning. Några av de enheter som tillåter ägaren att driva en ventil som styr flödet av luft i eldstaden, vilket i sin tur styr brännhastighet inuti och hur mycket varm luft släpps.

Kylning

noll-clearance spis kan också dra varm luft ur ett rum och ut genom ventilationssystemet och därmed hålla rummet svalt på samma sätt som en ventilationsfläkt. Denna typ av eldstad används med sina dörrar öppna så att luften kan röra sig fritt in i och genom förbränningskammaren.

Effektivitet

Medan en vanlig murad öppen spis inbyggd i en vägg kan bränna på endast 15 procent verkningsgrad, zero-clearance eldstäder brinner på upp till 70 procents verkningsgrad, vilket innebär 70 procent av materialet placeras inom dem går igenom fullständig förbränning . Som ett resultat utvecklar förbränningskammaren mycket större värme och brinner utan den tunga rök ofta utvecklats av konventionella öppna spisen.

Annan artikel

 • unika idéer för hem förbättring
 • instruktioner för installation singel takläggning
 • travertin vs bänkskivor i granit
 • lusthus byggnad tips
 • hur man kakel runt en toliet
 • lagring idéer för hyllor
 • vit ek golv betyg
 • log hem byggnad böcker
 • hur du beställer vinyl sidospår
 • hur man installerar metalldörrar
 •