välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är hjärnbarken?

Postad av : admin

 

 Cortex (TA: Pallium; även kallad cortex) är en hjärnregion som är det yttre skiktet av storhjärnan.
 
 
roll
Cortex ansvarar för behandlingen av uppgifter som sinnena, och motor kommandon som skickas till skelettmuskulaturen. Human cortex är i fokus för medvetet tänkande i hjärnan. Det handlar om högre kognitiva aktiviteter, såsom tal, språkförståelsen och beslutsfattandet. Följaktligen har flera områden i hjärnbarken i samband med uppmärksamhet.
 
 
struktur
 
Vävnaden i cortex är organiserad i flera lager av grå substans, bestående av nervcellkroppar. Den innehåller omkring 22 miljarder nervceller. Nedanför cortex köra miljontals axoner som förbinder nervceller i hennes hjärna med andra områden.
Sluttande cortex veck.
 
Hills / stötar maskiner gyros (gyrus) och många av Geary (Gyri).
Fördjupningar / dalar / slots kallas Solkos (sulcus) och i många Sulza (sulci). Speciellt djupa spår kallas Sprickor.
Vecken av hjärnbarken ökar signifikant ytarean jämfört med blank bark samma storlek. Dessa veck är särskilt iögonfallande i hjärnorna hos apor och människor i förhållande till andra djur. Veck bildas efter den evolutionära processen i vilken volymen av dess kraftigt ökad kortikal volym hjärnskålen. I själva verket två tredjedelar av ytan av den mänskliga cortex gömd i sprickorna. På detta sätt vecken av den mänskliga hjärnbarken låta sitt territorium för att öka trefaldigt.
Ytarean av den humana cortex är cirka -2360 Sergeant och dess tjocklek är ca 3 mm.
 
Framstående mänskliga hjärnan veck
 
Några av mark och spår är fixerade på plats i cortex av den mänskliga och topografiska markörer används. Följaktligen är det brukligt att identifiera och lokalisera områden i hjärnbarken relativa spåren (sulci) och gupp i ansiktet (Gyri) mellan dem. Till exempel, är en framstående referenspunkt den centrala slitsen (centralfåran), när den främre utbuktningen till utbuktning kallas en pre-dur (Precentral gyrus) och bukta bakom i förhållande till den kallas post-central utbuktning (primära somatosensoriska barken).
 
anatomiska divisioner
 
Liksom resten av storhjärnan är hjärnbarken uppdelad i två halvklot, höger och vänster, åtskilda av en djup depression under mitten av hjärnbarken. Hemisfärerna som förbinds med användning av en region av vit substans som kallas corpus callosum (corpus callosum), som innehåller knippen av axoner som passerar mellan de två sidorna av hjärnan.
Cortex är också indelade efter regioner i samband med olika stadier av evolutionär utveckling. Det nya området är bättre utvecklings neo-cortex (neocortex), som innehåller de flesta av territoriet av halvkloten. Området är äldre limbiska cortex, som ligger runt kanterna på huvud (medial kant) av halvkloten.
 
Lober neo-cortex
 
På grundval av veck och de utmärkande dragen i ytan, med hjälp av en överenskommen uppdelning av varje kortikal halvklotet i fyra lober: frontal, temporal, parietal och skallbenet. Dessa lober tillhör den neo-cortex, vilket är ett område med relativt nytt evolutionärt perspektiv.
Den centrala spåret är gränsen mellan pannloben och parietal lob, och sidospår separerar under temporalloben och frontal och parietal lob ovan.
Var och en av flikarna i den mänskliga hjärnan har definierade roller och särskilda aktiviteter.
 
funktionella områden
 
Olika kortikala områden kan vara helt olika funktioner från varandra. Innehåller kortikala behandlingszoner, som är baserade på indata tas emot från sinnena och motoriska områden, tillbringar O kroppens muskler.
Regioner som är ansvariga för att behandla sensorisk information delas in i "primära" eller "viktigaste" som ansvarar för mottagandet och behandlingen av första och regionernas associativ "eller" sekundära "deal med högre bearbetning och kombinerad information från olika sinnen.
Primära kortikala regioner är den första anhalten för information från sinnena (första passerar vanligtvis genom thalamus), men endast kortikal stimulering informationen når medvetenhet. Associativa områden är de som bidrar till att formulera en övergripande gynnsam miljö för att översätta sina beteendemässiga reaktioner i motorsystemet kommer att fortsätta. Det är också i fokus för höga tankeprocesser och beslutsfattandet.
 
primära områden
 
Den sensoriska området (somatisk sensorisk) primär: mottagning av sensorisk information från receptorer på ytan av huden hör till beröring. Dessa receptorer överföra information om beröring, tryck, struktur, temperatur och smärta.
Position: post-central utbuktning, brodmannarea 1-3.
Den primära syncentrum: synintryck accepterar och exekverar det visuella systemet är relativt enkel behandling av visuella stimuli (identifierar en konflikt mellan ljus och skugga, rörelse, etc.).
 
Plats: Centrala nackloben, brodmannarea 17.
Primär hörselbarken: hörselsystemet får information om röster, och när det gäller kvaliteten på ljudet som volym och höjd.
Plats: i tinningloben intill spåret sidan, brodmannarea 41 och 42.
Organisation av nervceller i de primära områdena återspeglar och uppfyller relevanta sinnesorgan organisation. Denna första känsla i organisationen Somtotofi, när information kommer att sensorisk receptor närliggande närliggande nervceller i hjärnbarken. Så jag får på kortikala ytan en karta över hela kroppen, från benen mot huvudet. Detta syncentrum Rtinotofi organisation, en organisation som matchar retinala fotoreceptorer. Detta hörselbarken Tonotofi organisation som nervcellgrupper ordnade efter hur ofta de låter labb.
 
 
 


Copyright © 2011 give2all.org