matta verktyg för konstruktion

matta verktyg för konstruktion

Upplagd av:admin uppdateras: 2013-05-15

Carpet är det mest bekväma och varma golv. Det är också bland de mest prisvärda. Wall-to-heltäckningsmattor kräver en rad verktyg för den vanliga installation med tackless remsor längs kanterna på golvet. Å andra sidan, en enklare matta som en inomhus och utomhus matta, kan limmas ned till golvet med hjälp av endast ett fåtal verktyg för att storlek och klippa det.

Skärverktyg

Olika typer av mattor fräsar inkludera rakkniv kniv och den svängbara mattkniv. Båda dessa fräsar har utbytbara blad och ett fack för att lagra dem på ett säkert sätt.

En matta trimmern innehåller utbytbara blad och är utrustad med en justerbar guide för exakt trimning en matta längs kanten av en mur. Det är också justerbar för att ta emot olika tjocklekar på mattan.

En linjal är en metall linjal, vanligen cirka tre meter lång, används för att ge en rak linje guide för kapning mattan under installationsprocessen.

Montering och sömnad Verktyg

måttband är en matta skikt bästa vän. "Mät två gånger, klippa en gång" är inte en trossats som snickare har exklusiva anspråk.

En matta bår är användbart för att rädda jobb när de tillfälliga misstag görs vid tolkningen av måttband. Det är mest användbart, men när nytt om bärgats matta med måtten ändras av exponering för vatten och värme.

Mattor är inte alltid tillverkas i storlekar stor nog att täcka ett rum med ett sammanhängande stycke. I dessa fall är en matta falsning järn användas med värmeaktiverad falsning band att koppla ihop två bitar av mattan. I händerna på en skicklig matta skikt, är den resulterande sömmen oftast osynlig för det otränade ögat.

Carpet Attachment Verktyg

En matta häftapparat används för att fästa matta till trä bjälklag och trappor.

Mattan är knuten till tackless band med en gummihammare. En matta knä kicker används för att avlägsna slack i en matta, dra upp det tätt till en vägg så att den kan fästas på en tackless remsor tätt kryssade på plats.

En trappa verktyg används för att stoppa matta i rätt vinkel som bildas av en trappa riser och baksidan av trappsteg under den. En trappa klo används för att dra matta tätt och stoppade om det under toppen av en trappa riser så det kan häftas på plats där.

En matta stöd lim spackel att sprida mattlim i en jämn, enhetlig mönster för att säkerställa en enhetlig lager lim har fastställts som en limmad ned matta kommer att hålla.

Annan artikel

 • hur man utformar ett hem ytterdörr
 • källare efterbehandling idéer med barer
 • diy bygga ett hörn hylla i ett kakel dusch
 • hur man installerar dusch surround trim
 • hur man installerar menuett ii 32-tums takfläkt
 • riktlinjer för att brunnar borra vatten
 • hur man installerar granit kakel i en dusch
 • vinyl vs linoleumgolv
 • installera teknoflor
 • hur man hänga stol räls
 •