välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad händer när du sätter saltvatten på växter?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Experimentera med saltvatten och landbaserade anläggningar är en vanlig vetenskap rättvis projekt. Växter, naturligtvis behöver en ständig källa till vatten för att överleva, men saltvatten är en unik paradox. De flesta växter överlever inte växer i saltvatten, och även en liten mängd kan vara skadlig för många växter

Salt

Salt är ett mycket vanligt ämne i marken och i havet. Dock är mängden salt i de flesta mark mycket, mycket låg. Växter behöver en liten mängd salthalt för att överleva, eftersom salt är en av de näringsämnen som behövs för växterna att växa, så det finns lite salt behövs. Det är dock saltvatten mättad med ämnet, varför det kan vara giftiga för de flesta växter.

Påverkan på blad och stjälkar

Om saltvatten hälls över en växt, stjälkar kontakt med bladen och kommer vanligtvis inte skada anläggningen. Om saltvatten suger bladen och stannar på dem under en längre tid, kan bladen absorberar saltet genom sina porer. Men de flesta vatten snabbt kan absorberas bort av bladen, vilket på sin höjd en liten saltrester som kan hämma fotosyntesen. Den verkliga faran uppstår när saltvatten faller på marken och absorberas i marken.

Absorption

När saltvatten tränger in i jorden, försöker växten att absorbera det hela dess rötter som vanligt vatten. Däremot tillåter saltvatten inte för osmos genom anläggningen vävnader. Det är så tät att saltlösningen faktiskt drar vatten ur anläggningen, indunstning och slutligen döda den.

Saltförgiftning

Om saltvatten torkar inte anläggningen ut (det kan vara emot att späda vatten från andra källor ) finns det också en risk för salt förgiftning. För mycket salt stör de kemiska processer anläggningen använder för att sprida näringsämnen och omvandla kemikalier till användbar socker. Detta saltintaget kommer också att döda anläggningen.

Saltvatten Växter

Vissa växter, till exempel de som växer i vik-liknande miljöer eller de som klassas som alger, överleva konstant saltvatten. De gör detta genom att utveckla tjocka, vaxartade beläggningar på bladen att hindra saltvatten, och flytta salt extremt snabbt genom sina vävnader att sätta den utanför genom sina porer innan det kan skada dem.

Previous:nothing
Next:Pennsylvania identifiering av fåglar

Copyright © 2011 give2all.org