välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur är gips gjort?

Postad av : Stefan Svensson

Gips är ett naturligt förekommande bergarter består av kalciumsulfat och vatten binds samman. Det började bildandet i marken över 600 miljoner år sedan. Gips bildas när havsvatten avdunstar på jordens yta. Idag finns gips inlåning över hela världen, ofta lager mellan kalksten. Gips har använts i historien som alabaster, gips och i ett öppet formulär, som Windows. De vanligaste sedvänjor idag är i form av gips, blad rock och som en trädgård ändring.

gruvor och stenbrott

Gips är en klippa som utvunnits ur marken. Extraktion uppnås antingen genom gruvor och stenbrott. Minor är skapade av borrning och gräva djupa schakt i marken tills en rik deponeringen av gips malm kommer fram. Stenbrott, däremot är öppna gropar på marken yta.

Rock Pile

När avlägsnas från gruvan eller stenbrottet är gips rock lagras i stora högar. Berget matas sedan in i en stenkross med ett vibrerande pan feeder. En pan mataren ett löpande band som levererar en konstant, jämnt flöde av berg till krossen. Krossen processer berget i bitar 2 inches eller mindre.

Rock torktumlare

Berget torktumlaren tar bort överflödig fukt ur klippan. Det är en uppvärmd roterande fartyg som snurrar klipporna för att avlägsna fukt jämnt.

Raymond Mill

Raymond Mill är en maskin som använder roterande valsar för att pressa och krossa berg. Bruket krossar gips berget till ett fint pulver.

Bränning

Förbränning processen innebär främst att koka gips. Gips kemiska sammansättning är CaSO42H2O. Bränning bort det mesta av vattnet molekyler som är bundna inne i gips rock. Detta är vad som kallas gips. Den förkalkning process är vad det tillåtet att tillsätta vatten för att återgå gips till sin fasta klippan tillstånd.

Previous:nothing
Next:hur man gör med blyförkläden

Copyright ©2011