hur man bygger en rustik Mantel

hur man bygger en rustik Mantel

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-29

En rustik Mantel passar en timmerstuga eller ett hem inrett med antikviteter och primitiv. Välj väderbitna brädor från en gammal lada eller köp grov-sågade timmer från ett sågverk eller handelsträdgård. Om du vill använda nya hyvlade trävaror, ångest det själv genom att runda av kanterna med en rasp och lägga till slumpmässiga hammarslag för att göra din mantel ser ut som om det har sett decenniers användning. Avsluta det med bets eller måla med gammaldags mjölk färg. Du kan bara installera den manteln över spisen eller lägga vertikala brädor att rama spisen också.

Du behöver:
2-tum-8-tums kartong
. 1-tum av-10-tums ombord.
Måttband.
Vinkelhake.
Tabell såg eller handsåg.
Coping såg (tillval).
2-tums platt-huvud.
Drill.
3-tums platt-huvud.
Nivå.
3-1/2-inch platt huvud.
3/8-tums trä pinnar.
Carpenters lim.
Måla eller bets.


1.
Mät utrymmet ovanför spisen där du vill montera manteln, så minst 6 inches på båda sidor av öppningen för att fästa Mantel på väggen.
2.
Såg en 2-tums med 8-tums ombord längden på manteln med hjälp av en handsåg eller bord såg. Välj en antik eller upprörd styrelsen att ge manteln ett rustikt utseende, eller använda ett avsnitt split från en stock.
3.
Såg en 1-tum för 10-tums ombord på samma längd . Detta kommer att vara huvudbok styrelsen, som du fäster platt mot väggen för att stödja manteln.
4.
Lägg en vinkelhake på en bit 2-tums-tjock trä och dra två 5-tums-långa rader i rät vinkel. Anslut ändarna på linjerna för att bilda en triangel, som förbinder dem med antingen en rak linje eller en kurva. Detta kommer att utgöra ett av stöden. Såg det ut med en handsåg, sågbord eller BÅGSÅG om det är krökt. Skär en andra triangel samma form som den första.
5.
Fäst trekantiga stöder till 1-tums med 10-tums kartong med 2-tums platt-skruvar genom den bakre av 1-tums ombord och i kanten av trianglarna. Placera stöder så de är 6 inches från varje ände och så den platta toppar av stöd är i nivå med den övre kanten av brädet.
6.
Lägg 2-tums genom 8-tums Mantel ombord längs toppen av huvudboken styrelse och stöder. Borra hål för 3-tums platt-skruvar ner genom mantel styrelsen och i toppen av den trekantiga stöder och huvudboken styrelse. Plan för minst en skruv i varje stöd och två till tre i huvudboken styrelsen. Borra hål att sänka huvudet på skruvarna så att du kan täcka dem med 3/8-tums träplugg. Montera inte den manteln ännu, men du kanske vill lägga på en primer lager färg eller göra preliminära efterbehandling innan det är monterat.
7.
Montera huvudboken bräda på väggen över spisen, kontroll för att se att det är nivån genom att placera ett vattenpass på toppen. Använd 3-1/2-inch skruvar för att fästa den på bultarna.
8.
Lägg manteln brädan ovanpå den huvudbok styrelse och skruva fast med hjälp av styrhålen du borrade. Sprid timmermans lim på sidorna av 3/8-tums pinnar och sätt dem över skruvarna. Avsluta Mantel med färg eller bets.

Annan artikel

 • hur man gör en trä trappstege
 • badrum remodel information
 • sheetrock tips för gipsväggar
 • kalk baserad venetianska gips ansökan tips
 • idéer om hur man väljer kakel bad dusch
 • sätter små plattor på golvet
 • hur man skall höja dörrtätningen
 • pneumatiska verktyg
 • Hur skärpa HSS borr
 • modernt badrum kakel idéer
 •