hur att mata två strömbrytare med en kraftkälla

hur att mata två strömbrytare med en kraftkälla

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-07-10

När två manöverkontakter en fixtur eller eluttaget är kopplingsschema som kallas en "tre-vägs switch. " Du använder detta system oftast när du behöver ett par växlar i olika ingångar för att styra ett enda takmonterad armatur, till exempel en ljus eller fläkt, men är ett vägguttag enkelt anslutas till en tre-vägs switch. I tre-vägs switch kretsar ett par "resenär ledningarna" ansluter de två växlar tillsammans. Kraften leds genom en av switcharna första eller genom fixturen. . För tillämpningen av denna artikel, flyter strömmen först till första växeln sedan till armaturen, som i detta fall du har monterat i taket, och slutligen till den andra byta

Du behöver:
Utility kniv eller sticksåg.
Fisk tejp.
Tvåtråds icke-metalliska mantlad kabel.
Tre-tråd icke-metalliska mantlad kabel.
Elektriska kontakter.
Strömbrytare.
Kopplingsboxar.
Brace bar.
Kopplingsdosa.
Skruvmejsel.
BX-kabel (tillval).
Hammer (tillval).
Takmontering (e.
g.
, fläkt eller ljus).


1.
Installera kopplingsboxar och fixtur kopplingsdosa. Använd en växel låda som mall för väggen klippa och göra taket klippa enligt de anvisningar som tillhandahålls av fixturen tillverkaren. Fäst kopplingsboxar till drywall. Montera armaturen kopplingsdosa om ett stag bar hängde över taket mellan två reglar.
2.
Klipp 1-av-2-tums tillgång hål där väggen och taket möter direkt ovanför switchar för att köra kabeln lättare.
3.
Kör två-tråd elektrisk kabel från strömkällan ytterhöljet ska Byt 1. Ta bort golvlister mellan kärlet och Switch 1 och skär tillgång hål under dem för att köra kabeln. Ta bort utlopp strömkällan från boxen och anslut BX-kabeln till uttaget, skippa kabel ner till öppningen i botten av muren. Dra kabeln i utrymmet mellan botten av gipsskivor och golvet och upp till växeln. Byt drywall. Som ett alternativ kan du köra kabeln över taket som beskrivs i nästa steg.
4.
Kör tre trådar elektrisk kabel från varje växla till taket kopplingsdosa. Foderfisk band genom tillgång hålet och över taket till kopplingsdosan. Fäst kablarna till fisk band och dra tillbaka över taket mot dig och släppa kabeln bakom väggen till switch. Markera den vita ledningen från Switch 2 med liten bit eltejp i båda ändar. Detta visar att det bär elektrisk ström.
5.
Gör anslutningarna vid fixturen. Anslut alla jordkablar (grön eller bar koppar) och jorda kretsen till kopplingsdosan. Anslut den röda trådar tillsammans. Anslut den märkta vita tråden från Switch 2 med den svarta kabeln som kommer från Switch 1. En svart och vit tråd fortfarande vara ansluten till armaturen.
6.
Gör anslutningarna vid växlar. På Switch 1, anslut jordkablar tillsammans och jord till boxen. Anslut den vita trådar tillsammans. Anslut den svarta kabeln från strömkällan till terminalen på omkopplaren märkt "vanliga. "Koppla på resterande svarta och röda kablar till de andra terminalerna. Vid Switch 2 Anslut den svarta kabeln till den gemensamma terminalen och den markerade vita och röda trådarna till resterande terminalerna.
7.
Anslut fixturen till kablarna på kopplingsboxen och fäst fixturen till kopplingsdosan enligt tillverkarens anvisningar.

Annan artikel

 • hur man kan inreda en ung vuxen sovrum
 • dekorativa nyanser för fönster
 • presentidéer för mannen grottan
 • roman badkar idéer
 • fleur-de-lis gåvor
 • hur man använder gjutning för att skapa tak konstruktioner
 • hur man kan maximera utrymmet för en etta
 • metod för målning för en spansk stil ytskikt
 • hur man tråd infälld badrum ljus
 • hus exteriör stilar för stuck
 •