indirekt belysning idéer

indirekt belysning idéer

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-06-03

Belysningsarmaturer att rikta ljuset uppåt och bort från ögat, effektivt studsar ljuset av en annan yta innan det fyller ett rum, hör till kategorin av indirekt belysning. Indirekt belysning faller i flera kategorier --- den första är armaturer avsedda att indirekt --- vägg lampetter är ett bra exempel. Den andra kategorin är fixturer som kan anpassas för att bli indirekt belysning --- rep belysning och lysrör slang är denna typ.

Rope Belysning

Använd repet belysning till accent eller belysa områden i ett rum. Rep belysning består av en sträng med LED-lampor eller glödlampor som är inneslutna i ett plaströr och säljs i varierande längder. Rep belysning kan säljas av foten från en rulle, men kommer att kräva rätt tillbehör att koppla den till en strömkälla.

Rep belysning finns även i kortare längder, med stickpropp ansluten och redo för ett utlopp. La på insidan av kuriosa skåp, placerade sig som under-skåp belysning eller fästs längs kanten av trappor och steg, denna indirekta ljuskälla lyser och ger visuell ledning i låg-upplysta områden.

Cove Belysning

Cove belysning är inbyggd i skrymslen och avsatser i rum med högt i tak (över 8 fot). Denna form av indirekt belysning kronor ett rum med en jämn glöd av ljus, vilket gör en tydlig bild av rummet, men med ljuset dolda fixturen.

en vik är en hylla eller läpp som följer ytterkanten av rummet och kan läggas under den första byggnad eller vid en senare tidpunkt. Vikar kan skapas genom att tillämpa en tjock (djup) listen högst upp på väggarna. Den gjutning kommer att behöva vara så djup att dölja den valda lampan.

armaturer som fungerar med en vik inkluderar lysrör, rep belysning och xenon lågspänning fixturer. Neal Barrett bok ultimata guiden till Arkitekt Tak Behandlingar, innehåller ett avsnitt om alla detaljer i vik belysning.

Wall Tvätt

Omvänd idén om vik belysning, eller vända viken att möta nedåt, och ljus hall , entréer och till och med viktigt rum som sovrum och vardagsrum genom att tvätta väggen med ljus istället för taket.

Boken beskriver byggsystem för inredningsarkitekter, med Corky Binggeli denna teknik används i många kommersiella utrymmen. Använda den i en bostad genom att placera belysningen på egen strömbrytare och dimmer att uppnå en varm glöd när det behövs, dag eller kväll.

Vägglampor kan också användas för att tvätta väggar och kan riktas upp mot taket eller ner mot golvet beroende på skans design.

Annan artikel

 • stilar av servis
 • diy kök belysning
 • hur man väljer badkar blandare
 • hur man hänga en kork ombord på gipsväggar
 • inredning idéer med hjälp limegrön
 • Hur får man en tuftade titt i ett överkast
 • hur reparera vinkeln i persienner
 • idéer för att ordna vardagsrum möbler
 • egenskaper hos en hantverkare interiör
 • fordonsreparationslackering golv med betong
 •