takfönster idéer

takfönster idéer

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-05-30

När du utformar ditt hem, överväga att placera takfönster i vissa rum till naturligt ljus, utsikt och ventilation. Lägg också till takfönster till befintliga bostäder för att öka deras värde. Dessa önskvärda egenskaper kan skära ner på energikostnaderna samtidigt lägga atmosfär till ditt hem.

Ljusare Badrum

badrum ofta känner mörkt, speciellt om de är små och saknar fönster. Ett badrum takfönstret är en lösning på detta problem utan att offra något privatliv. Lägg till ett takfönster ovanför din dusch så att du kan bada i morgonljuset, eller lägg en över din disk för att göra sminkade en vind.

Accentuera välvda tak

Välvda eller vinklade taken är önskvärda arkitektoniska detaljer. Prova förstärker din sluttande tak genom att lägga till en rad takfönster att belysa rummet. Tänk på rummets orientering till solen och leta reda på takfönster lämpligt att undvika hårda, direkt solljus vid en viss tid på dagen. Accentuera en bricka tak med ett takfönster i motsvarande form.

Ger ventilation

Köp en fungerande takfönster för att få tillgång till frisk luft. Se till att du enkelt kan nå takfönster att öppna och stänga den, eller välja en motoriserad version för högt i tak. En fungerade takfönster kan hjälpa till att skära ner på uppvärmning och nedkylning kostnader, men kom ihåg att stänga den när det regnar.

Loftet Skylight

äldre bostäder ofta funktionen vinden utrymmen omvandlas till ett extra sovrum. Men dessa utrymmen saknar ofta ljus och lukta unket. Lös problemet genom att installera takfönster i sluttande tak. De kommer att lägga intresse för utsidan av ditt hem, särskilt om du har en mycket synlig sadeltak. Du kan också välja att använda denna nyligen upplyst rum som ett bibliotek eller lekrum för barnen.

Trapphuset Skylight

Trapphus är ofta mörka utrymmen, kräver massor av artificiell belysning för säkerheten. Om dina trappor är stora eller har vackra staket eller andra detaljer, överväga att installera ett takfönster för att visa upp dem. Låt trapphus takfönster bidra till att minska elanvändningen under dagen, och komplettera dem med artificiellt ljus på natten.

Exteriör Skylight

beläggningar över uteplatser låta dig njuta av utrymmet i alla väder. Lägga till en takfönster till denna yttre struktur ger tillgång till solljus utan avkall på komforten. Överväga att installera takfönster i din uterummet att göra det känns mer som utomhus, eller i taket på din pool under tak.

Annan artikel

 • återvunnet glas kakel vs keramiska plattor
 • hur man bygger svävande hyllor i köket
 • hur man gör pengar på att sälja pensionerad yankee ljus
 • hur du gör din egen uteplats lampor
 • hur man använder vatten kristaller
 • hur man installerar kakel tjur näsa i ett badrum
 • vad är bildspråk i inredning?
 • land mittpunkten idéer
 • hur tapet baksidan av en bokhylla
 • hur reparera vinkeln i persienner
 •