hur tråd två ljus från en omkopplare när de reste min ström från ett kärl

hur tråd två ljus från en omkopplare när de reste min ström från ett kärl

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-05-08

Kombinera flera tak fixtur på en enda strömbrytare är en enkel gör-det-själv-projekt för de flesta villaägare med grundläggande elektriska och snickeri färdigheter. Denna artikel beskriver hur du ansluter en krets för två ljus, men kan anpassas för obegränsat antal fixturer kontrolleras av en enda switch. Plan för att ägna en eftermiddag till detta projekt

Du behöver:
Sticksåg eller brukskniv
. Hammer.
Mejsel (tillval).
Fisk tejp för gängning kabel.
Tvåtråds BX (metallmantlade) kabel.
Tvåtråds NM (icke-metalliska mantlad kabel).
Skruvmejsel.
Switch.
Kopplingsbox.
Armaturer.
Fixtur kopplingsdosor och bröstlapp bar.
Fästelement (träskruvar och efterbehandling naglar).
Elektriska kontakter.
Gips reparationssats.
.


1.
Skär i vägg och tak öppningar för bytet och fixturer. Skär hål för takfästen enligt tillverkarens anvisningar. Gör hål tillräckligt stora för att få tillgång till takbjälkar. Ovanför hålet för övergången, där tak och vägg möts, skär ett 1x2-tums hål att trä kabeln över taket.
2.
Ta bort golvlister mellan strömkällan utlopp och byta om inte omkopplaren är direkt ovanför utloppet. Gör 1x2 nedskärningar längst ner på väggen under utloppet och byta till foder kabel. Kabeln kommer att köras i utrymmet mellan gipsskivor och golvet.
3.
Installera den maskinvara. Häng en metall stag bar mellan två angränsande bjälklag. Bifoga en låda fixtur korsning på varje stag bar. Armaturen ska hänga från kopplingsdosan. Lita inte på taket för att stödja en armatur. Installera switchboxen genom att fästa den på väggen. Det behöver inte vara ansluten till en regel.
4.
Slå av strömmen till kretsen.
5.
Kör två- tråd BX kabel genom golvet hålen från switchboxen till vägguttaget. Du kan behöva skära skåror i väggreglar så att kabeln att passera. Om brytaren är direkt ovanför utloppet, helt enkelt släppa kabel ner.
6.
Kör två-tråds NM kabeln från switchen till första armaturen genom att skicka fisk band genom väggen- hål i taket och över taket. På fixturen hålet kroken kabeln till fisken bandet och dra det tillbaka till hålet. Drop kabel ner till switchen hålet.
7.
Kör två-tråds NM kabel från den första armaturen till den andra.
8.

Gör anslutningar. Anslut den svarta kablarna på omkopplaren till switchen terminaler. Anslut den vita trådarna. Vid den första armaturen rutan ansluta alla svarta sladdar tillsammans och jorda kretsen till kopplingsdosan. Gör samma sak för den vita trådar. Vid den andra fixturen rutan Anslut den svarta och vita kablarna till lampan och marken armatur på kopplingsdosa.
9.
Häng fixturer enligt tillverkarens anvisningar. Fäst övergången till sin låda och ersätta kärlet i sin låda. Byt socklar och patch drywall hålen med en gipsvägg lapp kit.

Tips och varningar


 • Använd metall-mantlad kabel för att skydda ledningarna från att skadas av efterbehandling spikar i golvlister.
 • Annan artikel

 • hur man gör Velcro damm volang
 • hur man gör en ölburk lampa
 • idéer för en inbyggd klädhängare
 • Kontrollera avståndet mellan spishällen och skåp
 • vad är en sol inverter?
 • semester dekoration idéer för en öppen spis
 • DIY: japansk stil skjutbara skärmar
 • lampor som projekt på ditt tak
 • hur man bygger svävande hyllor på timmerväggar
 • hur man får infällda lampor utan vindsutrymme
 •