diy gardinstång innehavare

diy gardinstång innehavare

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-05-23

En gardinstång innehavaren är en mycket viktig del krävs för att slutföra en fullständig fönster behandling, men förbises ofta utanför dess funktionalitet. Den spöhållare är vanligtvis en L-konsol eller annan konsol som håller gardinstång säkert på plats. Det distribuerar vikten av gardinen jämnt över staven och ger mottryck lättnad för gips väggskivan för att förhindra sprickbildning från stress av hängande gardiner

Material

När man väljer material för att göra din innehavare gardinstång, anser vikten stången kommer att bära, särskilt om du hänger tunga draperier. En tung massivt trä eller metall är oftast lämplig.

Mätning

Dubbelkolla längden på gardinstång och diametern på sin tunna. om din gardinstång kommer att omges av innehavaren, du kommer att behöva veta exakt tjocklek gardinstång att köpa lämplig storlek innehavaren gardinstång.

Mät och lokalisera den exakta platsen där din gardinstång innehavare kommer att placeras. Om du placerar spöhållare utanför fönstret höljet, se till att preciserar ligger lika långt från centrum. Installera hållare felaktigt kan sätta extra press på gardinstång och vägg om gardinen ska dras åt sidan ojämnt.

Enkel Innehavare

Paint två stora trä spolar, brukar finnas hemma hantverk butiker, med två lager av akrylfärg i vilken färg du väljer. Låt färgen torka. Borra ett litet hål där du har valt att installera ditt innehavare gardinstång i väggen. Peka på ett rätt storlek plast plugg som passar storleken på skruvar du använder.

Bifoga en platt-head Gips skruv i ankaret. Montera en trä spole över varje skruv. Montera gardinstång på toppen av spolar när de är på plats. Läppen av spolen fungerar som stopp för gardinstång, förhindrar att den rullar av.

Custom Innehavare

Om du har tillgång till vintage dörrknoppar, ändknoppar eller lampetter, kan du installera dessa som gardinstång innehavare att lägga reflexer för att ditt fönster behandling. Om vintage är inte ett alternativ, många reproduktion hårdvara butiker för glas dörrhandtag. Hem hantverk butikerna har nya, oavslutade ändknoppar och lampetter som du kan anpassa med fläckar eller måla, lägga knaster beläggning för att skapa ett åldrat utseende.

Vissa företag är specialiserade på skräddarsydda gardinstång innehavare hårdvara. Till exempel, bär Smidesjärn Haven en linje av innehavare gardinstång som har hyllor ovanför dem, lägga utrymme att visa samlingarna ovanför ditt fönster tarmar.

Annan artikel

 • hur man handlar ljus för hemmet
 • av om en keramiska plattor mönster
 • hur övergången trälaminat till keramiska plattor
 • hur man målar spinner bete
 • DIY omhängen göras med pinnar
 • hur man kan inreda ett kontor med väggdekorationer
 • kök målning trender
 • hur man berättar en ålder av en antik oljelampa
 • det bästa sättet att rengöra en stationär fontän
 • dekorativa nyanser för fönster
 •