delar av interiören golvlampor

delar av interiören golvlampor

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-05-12

Trots att deras mönster, former, färger och material varierar kraftigt, interiör golv lampor delar på ett antal komponenter. Dekorativa golv lampor ger funktionalitet för att människor kan flytta dem, anpassa dem till rätt höjd och välj en estetiskt tilltalande design. Oavsett om du tar isär en stolpe lampa, montering en lampa från ett par vintage du har bärgats eller ritning ett som en illustration, inse att en lampa blir summan av dess delar. Master lampa hantverkare ZG Crawford, med över fyrtio år i lampan att göra affärer, tar många komponenter i beaktande när han skapar en interiör golvlampa.

Vertikal Pole

Inredning golvlampor har oftast någon typ av vertikal stolpe eller mast som går längs mitten och fäster en bas som sitter på golvet. Typer av tillverkning material i denna pol omfattar smide, trä, glas och metall, det valda materialet är upphängd på en stabil metall inre stolpe

Base

en golvlampa bas gör det möjligt att stå upp vertikalt. . Det måste vara tung nog så att den inte tippar. En bas kräver viss symmetrisk placering av hjul, så att lampan sitter stadigt på golvet utan att gunga.

Arm och Olja Pot

arm sträcker sig från lampans övre mast eller stolpe och oftast justerar så att en användare kan ställning mot bakgrund huvudet strax över hans huvud, om han sitter ner eller står. Oljan potten hämtar sitt namn från sin historia som en olja container som brann verkliga olja. Dagens oljan krukor är dekorativa och består av en rundad mässing eller glas bit som håller lampans strömbrytare, uttag och innehavare harpa.

Vikt

Vanligtvis en rundad kula som skruvas på basen, hjälper den vikt en ljusare lampa, till exempel en smide stolpe lampa, stå upp. Vikten balanserar lampan och hindrar den välter.

Cap

En metall eller mässing mössa passar över oljan potten och omfattar ledningar som sträcker sig från uttaget och ner lampan.

Socket och Switch

Uttaget av en lampa är en del av ljuset huvudet. Det ger en förvaringsplatsen för lampans glödlampan att skruva in. Den kan också anslutas till växeln och nätsladden, och tillåter elektrisk ström att flöda från dess källa till glödlampan.

finial

ändbeslag är dekorativa bitar som skruva på röret och håll harpa och lampskärm. När åtdragna, håller en kula i lampskärm rakt. Ändknoppar finns i en myriad av stilar och färger. Designers införliva porslin, keramik, glas, mässing och andra metaller i crafting ändknoppar.

Neck

Även kallad "stock", en hals är en ihålig, dekorativ bit metall som hjälper till att höja en lampa är finial högre. Halsar finns i olika längder.

Harp

Harpan, oftast mässing eller metall, glider in två spår vid sidan av uttaget och håller skuggan på plats via metalltrådar inuti skuggan. Harpor finns i olika storlekar så att lampan och skugga överklagande estetiskt för ögat.

Shade

pricken på varje lampa, nyanser finns i alla storlekar, former och stilar. Några av de finaste av dessa är siden eller handgjort papper. Tyg, läder och syntetiska material finna sin väg som lampskärmar, liksom glas och porslin.

Annan artikel

 • hantverkare stil badrum golv idéer
 • konkreta overlay idéer
 • Skillnaderna mellan betong fläcken & betong färg
 • hur man kan inreda med taklampor världen
 • den bästa färgen färger med marmor Carrera
 • hur man använder draperier för att dela rum
 • heminredning för barnens rum
 • utvändig stuckatur designidéer
 • lätt att göra väggmålningar
 • diy inläggningar trägolv
 •