arkivering egenskaper plexiglas

arkivering egenskaper plexiglas

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-05-27

Plexiglas är ett varumärke namn för akryl plåt. Det är i huvudsak transparent plast som ofta används i stället för glas eftersom det är lättare och mer slagtålig. Akryl plåt används i en mängd olika sätt i ett arkiv inställningen genom museer och konstgallerier för att visa och skydd av konst, artefakter och dokument. Det är också relativt lätt att skära till, böja och forma till en mängd ändamål.

Archival Kvaliteter

Användning av något material i ett arkiv inställningen kräver att det ska vara ett inert ämne som inte skadar någon konst, dokument eller artefakter den är i kontakt med. Akryl plåt har visat sig vara ett säkert material som inte off-gas eller lämnar rester på handlingar eller föremål. Efter flera decennier av användning, rekommenderas för arkivering (med vissa begränsningar). Eftersom det kan bära en statisk laddning, och därför orsaka dokument att hålla sig till det, är det inte rekommenderas som glas för inramning kolteckningar eller andra konstverk med en yta som lätt kan slipas bort.

UV-filtrering

arkivbeständiga tydliga akryl plåt kan förbättras med hjälp av UV-filtrerat material. Ultraviolett (UV) strålning från solljus eller lysrör skadar artefakter och arkivmaterial. National Park Service rekommenderar användning av UV-filtrerad plåt sedan dess filter upp till 98% av skadlig strålning.

Fördelar

Akryl Presenningen har vissa fördelar jämfört med glas. Det är lättare, att manipulera och mycket svårare att bryta. Antingen akryl plåt eller härdat glas rekommenderas för att göra utställningen fall beror på risken för splittring av vanligt glas som kan skada konst, artefakter och människor.

Nackdelar

akryl plåt har vissa nackdelar. Det repor lättare än glas och är benägen att "imma" om felaktigt omhändertagna. Akrylskivor bär också en statisk laddning, vilket kan vara skadligt för vissa typer av konst.

Styckning och Shaping

förmåga akryl folie för att formas, klippa och böjde gör den smidig i en arkiv-eller museimiljö. Men eftersom det är lätt repad, är det viktigt att behandla det material som på ett sådant sätt att minimera risken för repor. Plexiglas kommer ofta med papper fastnat för båda parter, och detta dokument bör lämnas på samtidigt som man skär. Det finns kommersiellt tillgängliga kit för att reparera repor. Man bör dock konservator konsulteras för att avgöra om en kommersiell produkt är archivally säker.

Skötsel och rengöring

vård och rengöring av akryl folie är enkelt. En "plexiglas" renare bör användas för att förhindra "imma" och undvika att skapa en statisk laddning. Också, eftersom det är ett mjukare material än glas, ska försiktighet iakttas vid hantering för att förhindra repor.

Annan artikel

 • galna kids room idéer
 • hur man kan inreda ditt hem med ljus
 • hur du väljer trä för köksluckor
 • kan du använda trasiga porslin för en backsplash?
 • hur man målar kanterna med målartejp
 • cool färg idéer för en tonårings rum
 • hur man fäster papper till virke för en plakett
 • historia av semi-porslin
 • hur man kan inreda ditt hem med levande, torkade och konstgjorda blomsterarrangemang
 • hur man målar salt behandlat trä
 •