ARTEX tekniker

ARTEX tekniker

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-05-01

Puts är inte ett lätt projekt för amatörer, men det kan göras med rätt produkter och tekniker. Artex, en av de mest kända tillverkarna av gips och vägg beläggningar, gör det mest användarvänliga lösningar för gör-det-självaren. Med lite omsorg och de rätta verktygen, kan du reparera, skydda och förgylla dina väggar och höja värdet på din fastighet. De flesta av de Artrex beläggningar senaste i 25 år, vilket kraftigt minskar underhåll sysslor

Produkter

Professional murare vanligtvis använder ett gipsbaserade gips tillämpas i två skikt. Detta är en svår produkt att använda och kräver åratal av utbildning och övning att bemästra. Artex produkter är konstruerade för enkel ansökan även av nybörjare.

Skick din vägg kommer att avgöra vilka produkter och tekniker som du bör använda. Hårfina sprickor och små hål kan repareras med vägg spackel. Använd en reparation gips där plåstret har slitits loss från väggen. Om väggarna är grov eller ojämn, tillämpa en Artex gips finish eller en strukturerad yta döljer skador. Murverk kan täckas med strukturerad gipsskivor och är ett bra val för nybörjare. Om fukt eller vatten intrång är en fråga, täta i vägg med Artex Clearshield vattenavvisande beläggning. Artex erbjuder också slitstarkt yttre beläggningar, flexibla lager av färg, och GRP taktäckning för plant golv, terrass golv eller våning reparation.

Reparationer

Det första steget i att reparera en vägg är att ta bort alla skadade gips med ett bolster mejsel och hammare klubb. Då, med en hård borste, ta bort alla lös puts, skräp och damm. Lägg ut en trasa för att underlätta sanering. Iklädd en mask, blanda gips med vatten, enligt anvisningarna, till en krämig konsistens.

Om det område som ska repareras finns ett hörn, tillämpa en metall vinkel pärla till det första så hörnet blir snyggt och kornet kommer att ge en vägledning för din utjämning ombord, vara säker på att pärla är vertikalt nivån. Skär pärla med en bågfil och prime ändarna innan du fäster den med ett par sandskädda av gips.

Var noga med att dämpa väggarna innan plåstret. Sätt en liten klick på en hök (en platt kartong, 1-fot fyrkant, med ett handtag på undersidan). Plocka upp en liten mängd av gips på en stål murare s murslev, och tillämpas i det område i en uppåtgående rörelse. Vinkeln på murslev är kritisk-börjar med en brant vinkel och gradvis platta ut som du går. Var noga med att inte platta till murslev helt, eller du kommer att dra bort plåstret du sprider. Fortsätt tills ytan är täckt.

Screed området (nivå och ta bort överflödigt gips) genom att flytta en linjal träbit längs väggen i ett sida-till-sida rörelse, fylla i alla håligheter som kan dyka upp, och upprepa tills lappade området är i nivå med resten av väggen.

Skölj murslev ofta i en hink med kallt vatten för att hålla den ren. När plåstret har torkat något och ytan är hårt, dämpa den med en sprayflaska med kallt vatten och resmooth med murslev. Skrapa på ytan av underull lätt med en murslev innan en täckfärg.

Finishing Coats

Murbruk efterbehandling rockar tillämpas innan underullen är helt torr följa de bästa. Om du lägger i mål på befintlig puts eller gipsskivor, se till att rugga upp den en aning så pälsen kommer att hålla. Innan pälsen är helt torr, fukta enligt ovan och resmooth.

Textured Coats

Textured beläggningar är flexibla och starka, till skillnad från färg, och de kan maskera sprickor upp till 1/8-tums breda och ojämna ytor. Alla papper, lös färg, smuts och skräp måste avlägsnas före applicering. Var noga med att ta bort allt fett eller nikotin fläckar noggrant med ett starkt golv och vägg renare, skölj och låt torka ordentligt. Det är bra att patch sprickor bredare än 1/8-tums med en vägg spackel och tejp över med gemensamma band. Sömmar i gipsskivor måste också tejpas. Varje kalkhaltig områden av muren bör behandlas med en stabiliserande lösning. Om väggen är porös, tillämpa en särskild tätningsmedel innan du applicerar strukturerad yta.

När väggen är beredd, kan du använda strukturerad yta med en borste för en relativt platt utseende eller speciella roller som kommer att lämna ett tydligt mönster. Dessutom finns det flera verktyg som skapar dekorativa effekter, inklusive frihandsquiltning borstar, kammar, lacers (triangulära plast blad), penslar marginal för att skapa gränser och fuktiga hav svampar.

Annan artikel

 • hur man gör en topper för rullgardiner
 • hur man kan inreda en stål-top buffébord
 • hur man ram och matta en bild av icke-standard storlek
 • idéer för att fylla italienska skål centerpieces
 • sidoljus fönster behandlingar
 • murslev texturering information
 • anpassade bricka hyllor idéer
 • hur du uppdaterar utseendet på äldre aluminium fönster
 • hur man kan inreda med kinesiska lyktor för en fest
 • stilar i väggfästen
 •