hur man installerar platta dörrar

hur man installerar platta dörrar

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-04-27

En platta dörr är en blank dörr som inte innehåller preps eller hål för gångjärn, lås och annan hårdvara. När du installerar en ny dörr i en befintlig ram, är en platta ofta det bästa valet, eftersom det tillåter dig att prep dörr som behövs för att passa ramen. Även om denna process är något svårare än hänga en pre-hängde-enhet ger det en mycket högre grad av flexibilitet och kundanpassning. Ta dig tid att göra exakta mätningar och förbereda din dörr noga för att säkerställa att den fungerar som tänkt.

Du behöver:
Måttband
. Cirkulär eller handsåg.
Skyddsglasögon.
3 gångjärn.
Router.
Guide bussningar.
Gångjärn mall.
Mejsel.
Slutför naglar.
Hammer.
Lock.
Cirkelsåg.
Borra.

Klipp dörren till storlek


1.
Mät insidan öppnandet av din ram. Höjden skall mätas från golvet till undersidan av ramen sidhuvud, medan bredden mäts från insidan av en jamb till insidan av den andra.
2.
Köp din dörr platta. Välj en platta som är minst lika stor som insidan av ramen öppningen.
3.
Skär dörren för att passa öppningen med en hand eller cirkelsåg. Dörren måste vara undermålig något för att ge fritt utrymme inom ramen. Skär dörren så att det är 1 /4 tum smalare än ram och 3 /4 tum kortare än ramen. Till exempel, en ram som mäter 3 meter bred och 7 meter hög krävs en dörr som mäter 35 och 3 /4 inches bred och 83 och 1 /4 inches tall.

Installera Gångjärn


1 .
Mät läget för varje gångjärn längs kanten på ramen. Bestäm avståndet från toppen av ramen till toppen av varje gångjärn. Innan du överför dessa mätningar till dörren, dra 1 /8 tum från varje avstånd. Denna 1 /8 tum ger frigång överst på öppningen så att dörren inte vara bindande med ramen. Till exempel ett gångjärn som är 6 inches från toppen av ramen ska installeras 5 och 7 /8 inches från toppen av dörren.
2.
Välj ett gångjärn mall som matchar din gångjärn i både storlek och profil. Standard gångjärn åtgärd 4 inches tall, även om andra kan vara 4 och 1 /2 inches eller 5 inches. Kontrollera om din gångjärn har kvadratiska eller rundade hörn och se mallen matcherna.
3.
Placera mallen på kanten av dörren så det passar mot övre gångjärnet plats . Använd liten yta spikar för att hålla mallen på plats när du arbetar.
4.
Installera en styrbussning på din router och ställ sedan in höjden på routern till tjockleken av gångjärnet ( typiskt 1 /8 tum). Sätt routern inne i mallen och slå på den. Flytta routern runt inne i mallen tills du har skapat en ficka för gångjärnet. Avlägsna mallen och upprepa denna process för att skapa hål för de återstående gångjärnen.
5.
Skruva fast gångjärn med fästen som tillhandahålls.

Installera Lås


1.
Mät höjden av strejken på ramen. Ta detta mått från golvet till mittlinjen av strejken. Subtrahera 1 /8 tum innan du överför denna mätning till din dörr. Denna 1 /8 tum ger avslut på toppen av dörren för att säkerställa en smidig drift.
2.
Använder låset mall och instruktioner som följde med låset för att installera lås på dörren . Använd en cirkelsåg för att skapa hål för lås och bult, sedan fördjupning spärren plattan i kanten av dörren med hjälp av en hammare och mejsel.
3.
Har en partner att hålla dörren i öppningen som du fäster gångjärn på ramen. Använd de medföljande skruvarna för denna uppgift, och fylla alla förborrade hålen i gångjärnet löv med skruvar. Stäng dörren och testa dess funktion för att slutföra projektet.

Tips och varningar


 • Använd alltid skyddsglasögon för att skydda dina ögon när du borrar eller skär trä.
 • Annan artikel

 • syntetiska vs dunkuddar
 • hur man bestämmer specifikationer för mattor
 • hur man målar trimma med oljebaserad färg
 • hur man gör en zebra matta
 • hur man stencil på ett trägolv
 • hur man mäter Shams för kuddar
 • hur man målar ett tak cement kakel
 • star tema inredningsidéer
 • sol vs elektrisk uppvärmning av vatten
 • Betongens fördelar fläcken
 •