hur man tråd en takfläkt med två 3-vägs omkopplare

hur man tråd en takfläkt med två 3-vägs omkopplare

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-03-14

Takfläktar med väggbrytare är bekväma. Om de är i rum med mer än en ingång, behöver de flera växlar för ännu mer bekvämlighet. Ledningsdragning en tre-vägs switch med en fläkt är ett enkelt projekt som kräver grundläggande elektriska och snickeri färdigheter. Denna konfiguration kör strömmen från nätaggregatet till den första switchen, sedan till fläkten, och slutligen till den andra strömbrytaren, som är förmodligen det enklaste sättet att tråd en tre-vägs switch

Du behöver:.
Utility kniv eller sticksåg.
Avbitartång.
2 brytare.
2 kopplingsboxar.
Brace bar.
Fan kopplingsdosa.
2-tråd NM kabel.
3-tråd NM kabel.
2-tråd BX-kabel.
Elektriska kontakter.
Hammer.
Skruvmejsel.
Fan kit.
Gips patch.

Installera maskinvaran


1.
Bryt strömmen till kretsen där du kommer att arbeta.
2 .
Gör snitt i vägg och tak där du kommer att hänga fläkten och installera strömbrytare. Följ tillverkarens anvisningar för hur stort hålet för fläkt. Om väggen möter taket, göra 1-av-2-tums skär över ovanför strömbrytaren hålen. Detta kommer att trä kabeln enklare.
3.
Ta utloppet strömförsörjningen från elskåpet.
4.
Klistra den brace bar till takreglarna med träskruv. Fäst låda fläkt korsningen till stag baren.

Köra Wires


1.
Klistra den kopplingsboxar till väggarna.
2.
Kör tre-ledarkabel från växlar till fläkten. Tryck fisken tejpen från hålet nära taket till platsen för fläkten. Fäst trådarna till slutet av bandet och dra den tillbaka mot dig.
3.
Kör två-ledarkabel från strömförsörjningen ytterhöljet ska Byt 1. Det enklaste sättet är att ta bort golvlister mellan kärlet och växla och köra kabeln i mellanrummet mellan gips och golv. Använd BX kabeln för att undvika att klippa kopparkablar med den avslutande spikarna i Baseboard.

Anslutning av kablarna


1.
Anslut strömkällan. Anslut den svarta kabeln från switch 1 till en tillgänglig mässing terminal på kärlen. Om inga terminaler är öppna, göra en fläta genom att koppla en uppsättning svarta och vita kablarna från deras terminaler. Anslut kort svart och vitt kablarna till terminalerna och anslut sedan kretsen kablar och ledningar fläkten till dessa korta sladdar.
2.
Anslut Switch 1 till kretsen. Anslut den svarta kabeln från strömförsörjningen till terminalen märkt "vanliga" på switchen. Fäst det svarta och röda kablarna från fläkten kopplingsdosa till de återstående terminaler. Anslut den vita trådar tillsammans.
3.
Anslut Switch 2 till kretsen. Fäst de röda och vita kablarna till den icke-gemensamma terminaler. Linda en bit svart eltejp runt den vita ledningen för att ange att det är varmt-det vill säga med strömmen. Koppla den svarta kabeln till den gemensamma terminalen.
4.
Anslut fläkten till kretsen. Anslut den andra änden av den markerade vita ledningen leder till Switch 2 på fläktens svarta ledningen och de omärkta vita ledningen till fläktens vit kabel. Anslut någon het tråd från fläktens ljus kit (om monterat) till den markerade vita kabeln. Anslut ljusets vita ledningen till de omärkta vita ledningen.
5.
Avsluta fastsättning av fläkten till fästet enligt tillverkarens anvisningar. Patch hålen i gips.

Annan artikel

 • hur man klär upp vit dusch kakel
 • hur man utformar rum sängkläder
 • vad är meningen med percale väva?
 • mest smickrande färg färger för pulver rum
 • hur man installerar ett golv grafik
 • Felsökning maskin quiltning
 • interiör idéer för små kyrkor
 • hur man kan inreda en manga sovrum
 • hur man bygger ett slut på sängen bänken
 • Så lägger draperi krokar för takmonterade draperier
 •