hur man handmake ett 2-delat duschdraperi

hur man handmake ett 2-delat duschdraperi

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-03-22

En trendig titt i duschdraperier idag är tyget plus ett svep i klart eller frostat vinyl i ögonhöjd. Om du har beundrat denna design och vill skapa din egen tvådelade duschdraperi, är processen lite mer tidskrävande än att göra en från ett enda stycke tyg, men inte svårt. Gemensam rubrik stilar inkluderar skyddshylsorna, tabbar, slipsar eller knapphål. Köpt duschdraperier kommer i en standard 72 tums fyrkant med 12 hål för upphängning. Anpassa din duschdraperi genom att lägga till eller minska längden eller bredden enligt badkar eller dusch avser ni att täcka.

Du behöver:
Decorator tyg
. Klart eller frostat vinyl.
Tyg markör.
Tråd.
Genomföringar (tillval).


1.
Mät avståndet från duschen stången till golvet. Subtrahera 2 inches. Mät bredden på duschen staven. Spela in dina mått. Tre sektioner kommer att delta i detta program. Den övre delen av ridån kommer att vara 1 /6 av den totala mätningen. Det tydliga vinyl del kommer att 1 /3 och den nedre delen kommer att vara 1 /2. Exempel: I en 72 tums gardin den övre delen är 12 inches, vinyl del 24 inches och den nedre halvan 36 inches.
2.
Tillsätt 4 inches för utsläppsrätter sida nertill. Tillsätt 8 inches till den övre delen för en 4 tums dubbel fåll (header) och 1 tum för att ansluta detta avsnitt till vinyl. Lägg 8 inches till botten avsnitt för en 4 tums dubbel fåll och 1 tum för att ansluta detta avsnitt till vinyl. Spela in dina mått.
3.
Klipp tyget efter dina inspelade dimensioner. De flesta dekoratör tyger är 54 inches bred, vilket kräver lappteknik tyger tillsammans för att få rätt bredd, om du inte har möjlighet att järnvägen tyget. Railroading är möjligt om tyget valt inte har en distinkt upp och ner mönster, så att du kan klippa bredden av tyg som behövs längs säd eller sömmen kanten.
4.
Split den andra längd tyg, om du är lappteknik 54 tum tyg, och gå på sidorna av den första delen. Var noga med att bifoga rå kant delade bitar till söm kanten av centrum panel. Matcha mönster över hela bredden på dessa sömmar. Detta håller dig från att ha en söm i mitten. Nåla räta mot räta och sy.
5.
Hems sidor genom att vika i 1 tum, pressning och falsning igen för att skapa en dubbel sida fåll. Nåla fast och sy. Gör detta för den övre och nedre fållen avsnitt sida. Du kan klippa vinyl till storlek utan att fålla den.
6.
Vik 4 inches under på den övre delen. Tryck på. Vik igen, skapar en dubbel fåll (header). Sy på plats. Mark för knapphål eller kragarna 1 tum ner från toppen av huvudet, med början 3 inches in från sidan fållar. Jämnt utrymme de resterande 10 knapphål eller genomföringar.
7.
Tryck med 1 /2 tum på nedre kanten av den övre delen. Vik igen och tryck. Nåla den övre delen av vinyl, överlappande den vikta kanten på vinyl. Nåla fast och sy nära kanten av tyget. Göra en andra stickning nära kanten vinyl.
8.
Upprepa steg 6 med den nedre delen av gardinen. Fäst den övre kanten till vinyl på samma sätt.
9.
Vik 4 inches under och tryck. Vik under åter bilda en dubbel fåll. Nåla fast. Häng gardin innan sy fåll. Kontrollera längd och justera om det behövs. Sy fast fållen på plats.

Tips och varningar


 • Vid skarvning 54 tum tyg avsnitt ihop till en stor panel, franska sömmar ger en fin, klar kant som gardinen. För att göra en fransk söm, sy en smal söm med avigsidorna mot varandra, trimma sömsmån till 1 /8 tum, tryck och vrid sidor tyg räta. Sy en smal söm, innefattande traskanten inom sömmen. Serging sammanfogningen sömmarna kommer att avsluta kanterna också.
 • Annan artikel

 • fönster som täcker installation
 • hur man bygger en stor låda fönster planter
 • vad är Murano aventurin glas?
 • svart, vitt & rött sovrum idéer
 • hur du lägger färg 3
 • hur man ram en spegel
 • hur man uppgraderar tillbehör i ditt hem
 • hur man gör fönster behandlingar för hörn
 • hur ska din egen florist
 • hemlagad fristående spisar
 •