hur man bestämmer ålder glasmålningar

hur man bestämmer ålder glasmålningar

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-02-04

Du kan ha köpt ett hus som har glasmålningar, och du försöker ta reda på om de är original till huset. Eller söker du kanske ta reda på åldern på fönster i din lokala kyrka eller bibliotek. Även om det är en omfattande och komplicerad process, att de bästa sätten ta reda på ålder blyinfattade fönster är att först överväga fönstrets stil och design, typ av glas som används för att göra fönstret, och den typ av ledande och avfasning används. Du kan också använda offentliga register för att försöka avgöra vem som gjorde det, och när. Tänk

ledtrådar


1.
Bestäm stilen på fönstret. Primitiva glasmålningar, till exempel, är enkla och oraffinerad, och införliva bitar av slipade glas som kallas juveler eller tjur ögon, som projicerar, rundade glasbitar ofta tjänar som centrum eller navet i glaset. Art Nouveau, som har långa, böjda linjer, var populär vid sekelskiftet, och kan datum fönstret någonstans mellan 1890-1910, då denna stil var trendiga. Art Deco utvecklades redan 1925 och har geometriska mönster, såsom trianglar och skarpa, vinklade leder.
2.
Överväga vilken typ av glas som används i de blyinfattade fönster. Till exempel, om opalglas användes i det-glas där mer än en färg är närvarande-detta kommer att ske den dag då fönstret gjordes efter 1880, det år som denna typ av glas var patenterad. Slagg glas-en låggradig glas som vanligtvis är gul eller grön-var populär i början av 1900, och användes i många av Tiffany's produktioner
3
Kontroll av ledande. . och avfasning på fönstret kommer att ge ytterligare ledtrådar till dagen för dess produktion. Avfasade accenter i glasmålningar, till exempel, inte sällan skådats 1875. I början av 1880-talet, tillät ett genombrott i målat glas montering små bitar av glas för att vara "fast" tillsammans utan att användningen av bly kom (bly kom leds som är formad som bokstaven "H" och ger enskilda bitar av glas som ska monteras tillsammans). Windows med denna typ av ledande kan placeras efter 1880.

Använda offentliga register kontrollera datum för installation


1.
Samla all befintlig information du kan om fönstren samt ramar och byggnaden de befinner sig i. Sök register över tidigare reparationer till fönster eller ramar. Om du kan identifiera en studio eller hantverkare som utförde arbetet, kan du kanske hitta ytterligare poster genom dem, som kan identifiera en ålder av fönstren.
2.
Sök i offentliga register för dagen uppförandet av byggnaden påbörjades och den dag då den blev klar. Du kanske kan hitta namnet på artisten och designer av de blyinfattade fönstren i registren, inklusive tillverka studion och den dag fönstren har installerats.
3.
Kolla den historiska samhället i din stad. De kan ha register som byggde huset, som kanske har arbetat i målat glas runt den tid då byggnaden uppfördes, och där människor fått byggmaterial på den tiden.
4.
Leta efter poster som kan innehålla fotografier om fönstren är i en kyrka eller offentlig byggnad. Du kan finna denna information i gamla tidskrifter eller PR-material som producerats för händelser som inträffade i byggnaden. Överväg offentliga register och privata fotografier, till exempel bilder från en familj bröllop.

Annan artikel

 • hur man kan inreda en bokhylla i fantastiska nya sätt
 • topprankade vinyl ersättare fönster
 • hur man identifiera mönster salem porslin
 • FÄRGER att lysa rum
 • vad man ska göra från torra träd björk?
 • hur man hänga levande ljus
 • hur man målar skåp med marina färger
 • ekonomisk hem inredningsidéer
 • hur man ansluter en takfläkt med gamla ledningar
 • hur man målar på glaserade keramiska plattor
 •