hur man balanserar ett fönster med draperier

hur man balanserar ett fönster med draperier

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-02-20

Draperier medföra både skönhet och funktion för dina fönster. De kan också vara en stor enhet för att dölja vissa problem fönster design samt föra symmetri och balans till fönster i hela hemmet. Fönster placering kan ibland vara som en eftertanke från tillverkaren. Draperier kan skapa balans i ett fönster och även ett rum genom att lura ögat med smart placering

Du behöver:. .
Notebook
Penna.
Måttband.
Draperier.
Rod.


1.
Stå i bortersta hörnet av rummet och visuellt bedöma var obalansen i rummets symmetri sker. Är det rummets arkitektur som orsakas av ett fönster som har placerats i en besvärlig position eller en som verkar ur balans med andra viktiga punkter i rummet som en soffa eller matta? Om orsaken är fönstrets förhållande till andra poster i rummet, kan du enkelt växla möbler för en mer attraktiv placering till fönstret. Men om det är fönstret sig i den skyldige kan du använda draperier för att bota problemet.
2.
Skaffa en liten anteckningsbok och penna så att du kan spela in dina mått och planen för åtgärder. Gör en grov skiss i din anteckningsbok i rummets layout, inklusive placering av befintliga möbler samt andra arkitektoniska detaljer såsom öppen spis eller inbyggd bokhyllor, till exempel. Inkludera den relativa placeringen av alla befintliga fönster i rummet också.
Skanna din grov layout av rummet för att fastställa möjliga draperi lösningar på de visuella obalans.
3.
Använd ett måttband för att bestämma måtten på fönster eller fönster. Sedan mäta höjden och längden på väggen där fönstret är belägen. Spela in alla dessa siffror i din bärbara dator i inches.
4.
Med enkel matematik, dela rum mätning med 2 för att bestämma den "ideala" mittpunkt åtgärd på väggen. Du kommer inte nödvändigtvis använder draperier för att maximera detta ideal, men det hjälper att veta var ett fönster ut på den perfekta centrum av muren skulle ligga. Hur långt bort i inches är ditt fönster från detta ideal mittpunkt?
5.
Använda den informationen för att bestämma bredden på draperier och stavar som skulle behövas för att täcka mer eller mindre av muren som för närvarande är obalanserad till fönstret. Du kan behöva köpa två olika storlekar draperi paneler för att dölja mer vägg på ena sidan. Eller du kanske måste skära ena sidan av en stor panel för att få rätt storlek delen behövs för att balansera ut en liten vägg på ena sidan av fönstret.

Annan artikel

 • hur man förbereder ett cementgolv för keramiska plattor
 • dekorativa exteriör fönster behandlingar
 • hur man skär gardiner
 • hur man gör en topper för rullgardiner
 • hur man använder latexfärg på glasfiber badkar
 • rustik inredning definitioner & trender
 • dekorativa nyanser för fönster
 • hur man möblera om från femtiotalet möbler till moderna
 • shabby chic rörelse och behandlingar fönster
 • Vilka olika typer av matta?
 •