instruktioner om bindande en matta med twill band

instruktioner om bindande en matta med twill band

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-31

Bindande en matta håller fransar sig och dra isär. Finns i många färger och stark nog att stå emot stretching, erbjuder twill bandet en enkel bindande lösning

Du behöver:.
Armatur
. Glödlampa.
Skruvmejsel.

Varför Twill Tape

I århundraden har twill använts för olika ändamål. Att hålla kanterna på mattor från rivas upp är en av många användningsområden. Twill hänvisar till väva bomull trådar, tekniken ger en stark bomullstyg som är extremt tåligt. Liksom andra bomull, tål twill upprepade sköljningar och dagligt slitage.

Twill band, med förregling väva, är lätt att forma till kurvor, fortsätt rakt eller lägga sig att vända hörn. Samtidigt som det är följsam, är twill tillräckligt styv nog för att behålla formen bättre än andra bomullstyger.

Tillverkarna rekommenderar att du förtvätt twill band innan den används. Eftersom den är gjord av 100% bomull, kommer vissa krympning uppstå. En förtvätt kommer också att lägga färgen i färgade twills.

Wrap udden av den matta kvarleva för att göra en sammanfattning kasta matta vid dörren, täcka kanterna på låset-krok matta att hänga på väggen. Tack det runt flätade ovala mattan. Twill band kommer att binda kanterna säkerställa en varaktig matta.

Skillnader i Twill Tape

Heavyweight twill bandet är utformad för mer robusta användning av matta bindande. Även om regelbundna twill band kommer att räcka för en liten dekorativ matta eller för att avsluta upp kanten på en spärr-krok matta kommer tunga motstå daglig användning.

skillnad matta bindande band, är twill finns i mer än ett dussin färger. Medan en exakt matchning kommer sällan förekommer, kan stänga approximationer göras. Från mjuka rosa till ljust röda, baby blues till flottan, även hav greener och greener skog, en hel palett av färger väntar på att trimma någon matta. Även tungviktaren twill band erbjuder en regnbåge av färger.

Twill band bredder varierar mycket från den minsta på 3 /8 "till 2". De flesta tungviktare bredder start vid 3 /4 ". Olika typer matta kommer att avgöra vilken bredd som är bäst. För bindande en matta kvarleva att göra en pläd matta, den smala bredder fungerar bra. För att täta kanterna på en spärr-hook matta kan en smal twill band viras runt kanten, eller kanterna kan vridas under och ett brett twill band appliceras över den nakna spärren-krok duk. För flätade eller virkade mattor, är bredden en fråga om personligt val.

För miljömedvetna, ekologiska twill band är också tillgänglig. En ljusbrun i färgen, är organisk twill band göras med ekologiskt odlade (ingen kemikalier) bomull. Ekologisk bomull är endast tillgänglig i sin naturlig skugga, inga kemiska färgämnen att erbjuda upp färger eller blekning att bleka.

Annan artikel

 • hur faux antik mässing
 • förteckning över norra försäljningsställen carolina möbler
 • idéer för att visa insamling havet glas
 • diy solskydd
 • hur antika trägolv
 • fördelarna med en sol hem vs vanliga bostäder
 • plantskola idéer med träpanel
 • den bästa väggar för ett badrum
 • hemmagjord gitarr rack fall
 • det bästa sättet att skära gjutning skum krona
 •