inredning faktorer

inredning faktorer

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-20

Bra inredning är beroende av en designer förmåga att tillämpa centrala designkoncept på ett konstnärligt sätt. Alla Design Challenge har mer än en bra lösning. Men sällan gör något designlösning fristående. Varje designelement som valts för en viss inställning måste arbeta med alla de andra designelement för att skapa en harmonisk och estetiskt tilltalande yta.

Form Funktion

form eller form, med ett föremål och dess funktion , eller syfte, bör komplettera de form och funktion av alla de andra delarna i ett rum. Bara för att något är ganska eller utövar sitt syfte väl inte betyda att det är lämpligt att i varje inställning. Till exempel kan syftet med ett vardagsrum vara för avkoppling och underhållande gäster. Alla designelement i rummet bör lämpar sig för detta ändamål. Möblerna ska vara bekväma, attraktiva och upprättas för att uppmuntra lätt konversation. Allt som inte bidrar till rummets syfte bör tas bort från konstruktionen planen.

Rumsliga relationer

En bra design plan krävs utvärdering av rumsliga relationer av alla element i ett rum. Varje vägg-, fönster och dörröppning måste mätas, liksom varje objekt som kommer att gå i rummet för att säkerställa dess korrekta placering. Även de minsta detaljer som lokalisering av elektriska kontakter och uttag måste övervägas för placering av lampor och annan elektrisk utrustning. Trafikflödet måste också beaktas när arrangera möbler. När du är i butiken, loppmarknad eller auktion, mäta alla objekt som du funderar på att köpa för utrymmet. Tid är pengar och mäta objektet innan det köps och levereras kommer att försäkra att tid och pengar inte kommer att spenderas bearbeta en retur.

Light

Oavsett om ljuset är naturligt eller konstgjort, kommer det att påverka varje design element i ett rum. Har naturligt ljus in i rummet på morgonen, mitt på dagen eller på kvällen, och från vilken riktning? Det innefattar solljus och månsken! Hur färgerna förändras när ljuset förändras? Vilka försiktighetsåtgärder bör vidtas för att skydda objekt från UV-strålar? Vad skuggor uppstår när artificiellt ljus används? Vad blir syftet med artificiellt ljus ---- ge en samlad glöd, eller för en specifik uppgift som att läsa? Vad wattal glödlampa bör användas med en rosa lampskärm? Är fluorescerande ljus lämpligt för ett hem? Det finns många aspekter att beakta innan bestämmer belysning för ett inredningsprojekt.
.

Färg, Motiv Texture

Enkelt uttryckt, användning av färg och motiv (mönster) ska vara väl planerad i syfte att skapa visuella intresse och harmoni. Många färger fungerar bra tillsammans, till exempel färger i samma färg familj, som kallas liknande eller relaterade färger på färghjulet, och kompletterande färger, det är färger som är mitt emot varandra på färghjulet. Flera olika mönster kan användas tillsammans i ett utrymme så länge de alla innehåller samma färger. Med hjälp av olika texturer, särskilt med textilier såsom klädsel och matta, ge visuell intresse i ett rum.

Annan artikel

 • återvunnet glas kakel vs keramiska plattor
 • hur man kan inreda bohemiska stilen
 • hur man kan inreda med kinesiska lyktor för en fest
 • de bästa färgerna för ett kök med röda skåp
 • hur man gör vintage och samlarvärde vägg konst från en vinylskiva album
 • enklaste sättet att vin korkar i taket
 • hur man gör en stav kabel gardin
 • hur man målar betong att se ut som marmor
 • Vad är en mini täcke?
 • hur man hänga takfästen
 •