hemlagad Fönstermarkis instruktioner

hemlagad Fönstermarkis instruktioner

Upplagd av:admin uppdateras: 2015-01-24

Gör-det-själv Fönstermarkiser kan vara ett enkelt och prisvärt sätt att skydda ditt hem från delar, och lägger till lite av polska till sin fasad. Många husägare väljer att uppgradera sitt hem utsida genom att samordna målade accenter med en färgglad förtält i tryckt eller fast material. Genom att mäta fönster och montering av lämpligt område för tyg till en trä förtält stativ, kan du få professionella markiser som hjälper till att skydda ditt hem från solexponering, vind och regn.

Tyg

Använda ett måttband, ungefärliga måtten på tyg du behöver för fönstermarkis genom att mäta från toppen av fönstret ner i vinkel till den punkt där förtältet kommer att upphöra. Mät sedan längst upp i fönstret för att hitta bredden på förtältet. Genom att multiplicera dessa två mätningar, kan du bestämma det område som behövs tyg (i kvadratfot eller inches) för den övre panelen.

För de två sidoväggarna, mäta från toppen av fönstret ner längs väggen till den punkt där förtältet kommer att sluta. Sedan mäta ut vinkelrätt mot vägg från botten punkten på markis på väggen till den ungefärliga punkt där nedre hörnet av sidopanelen möter botten av den övre panelen. Multiplicera dessa två mätningar och du kommer att ha den sammanlagda areal för de båda sidopanelerna (du behöver inte dubbla detta).

tyget som behövs för att sidopanelerna vad som krävs för den övre panelen och köpa ett belopp som är något större än dina beräkningar.

Att Ram

En måttligt tunt trästycke (ca 2 inches bred och 2 inches tjock) kan användas för förtältet: s ram. Klipp fyra bitar av trä för den övre panelen av förtältet med samma mätningar utförda på den övre panelen i tyg. Fäst fyra pjäser i rät vinkel, hål borrning och placera skruvar i varje hörn.

För sidopanelerna, skär två bitar av trä ribbor per sida baseras på de två måtten för sidopaneler av tyg. Fäst varje par i en rät vinkel med skruvar. Bestäm vinkeln att såga bort i varje ände så att virket spjälorna för sidopanelen kommer ligga platt mot den övre panelen Fame på ett hörn. Du bör fäst med skruvar. Hela bilden ska se ut konturerna av ett tält med en triangulär tak.

Fästa Cloth

Stretch trasan för den övre panelen, se till att eventuella ränder körs i önskad riktning. Staple trasan på baksidan av ramen med täta intervaller (cirka 4 spik per fot av tyg). Sträck tyget för varje sidopanel liknande (med mönster eller färg utåt) över insidan av varje träpanel, och fäst med klammer.

Hängande förtältet

Bifoga din färdiga markis på väggen genom att först placera den över fönstret sedan fast den med två Rawl bultar till en trä tvärbalken ovanför fönstret och en bult i varje ner bit på vardera sidan av fönster.

Annan artikel

 • hur man skapar en pärlstav lampskärm
 • hur man hänga levande ljus
 • rustika hyllor idéer
 • regler för att arrangera tillbehör för inredning
 • hur man installerar en strömbrytare dimmer
 • timmerstuga inredning idéer
 • information om möbeltyg
 • hur man hänga keramiska masker
 • hur att omforma ditt badrum under $ 100
 • diy kök belysning
 •