stilar i stiffel lampor

stilar i stiffel lampor

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-12-07

I början av elektrisk lampa, var lampor gjorda för utilitaristiska avsikterna bara, och det var att ge ljus efter mörkrets inbrott. Inte mycket tänkte på estetik sattes i utformningen av lampor. Stiffel Lampor grundades av Ted Stiffel, som bestämde sig för att göra kvalitets lampor som lagt mer än bara ljus till rummet. Hans lampa mönster har trendsättare sedan de först gjordes 1932. Stiffel Lampor fortsätter att göra dessa kvalitet designer lampor idag.

Pole Golvlampor

En av de mest populära lamporna som Stiffel under 1950 och 1960 var den Stiffel stolpen golvlampa. Lampan bestod av en stång med konformad lampor klämmas mot det. Stången förlängdes från golv till tak och hade en fjäder spänning för att hålla den på plats. Den konformade lampor kan påtala i alla riktningar för belysning i hela rummet. Det var en mycket tidig version av tarmkanalen belysning. Stiffel gör versioner av dessa lampor idag. De gör också en mängd olika golvlampor gjorda av enstaka stolpar som antingen förlänga rakt upp med en enda klot på toppen, eller kurva, med ett enda klot i slutet av den böjda stolpen. Båda stilarna är fästa vid en piedestal bas.

Tiffany-stil lampor

Stiffel gör målat glas lampor väldigt lik Tiffany stil lampor i golvlampor, bordslampor och skrivbord stilar lampa. Den magnifika färgade skärmar gå med nästan vilken inredning som helst. Till skillnad från många Tiffany imitationer, vars glas är så tjock nyanser knappt låta ljuset genom är Stiffel glaset gjorde så att ljuset kommer genom glaset och framhäver färger. Detaljerna i de målat glas gör varje nyans ett konstverk. Stiffel erbjuder dessa lyktor i dag i stilar identiska med dem i den antika lampor sett i dina morföräldrar hem.

Arts and Crafts-eran Lampor

I Arts and Crafts era producerade Stiffel chunky fyrkantiga lampor som anses samlare "objekt idag. Det minimalistiska design av denna lampa gör den lämplig för flesta någon inredning. Färgerna är dämpade, i mestadels brunt och beige toner. Stiffel Lampor erbjuder en liknande bordslampa i dag som kommer i mer dekorativa, men fortfarande dämpad, färger.

Precious Metal Collection

Stiffel s ädel metall kollektion erbjuder lampor av metall med glaskupor som nyanser. Denna samling består av lampor för golv, bord och skrivbord. Frostat glas klot överst några av de lampor, andra har färgat glas nyanser. Metallen återskapar den patina av bolagets äldre lampor i ett vittrat gråaktiga och kol utseende.

Annan artikel

 • hur man ansöker färg till mjuk vinyl
 • kan du måla glasfiber Diskhoar & baljor?
 • Kan jag byta ut ett glas bord med marmor?
 • korrekt dimensionering av utvändiga jalusier
 • ull mattor vs mattor nylon
 • vad tätningsmedel för att använda för att göra kakel blank?
 • hur färga draperier
 • elliptisk fönster behandlingar
 • hur man gör en kudde täcka utan att sy
 • unika hyllor att göra för ditt kök
 •