korrekt dimensionering av utvändiga jalusier

korrekt dimensionering av utvändiga jalusier

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-10-04

Det finns två typer av utvändiga jalusier: funktionell och oändamålsenliga. Det är viktigt att köpa rätt storlek oavsett vilken typ av slutare du väljer, men storleken varierar beroende på din smak och den typ av slutare du installera

Funktionella Shutters

Funktionella luckor är konstruerade för ventilation, belysning-kontroll och skydd från vind och regn. De är oftast installeras på sidorna av dina fönster och gångjärn så att du kan öppna och stänga dem. Eftersom funktionell luckor är gjorda för att täcka ditt hem Windows bör du mäta dina fönster just för att få rätt storlek. Ofta måste funktionella fönsterluckor antingen vara anpassad beställas eller klippta vid installationen eftersom Windows är så olika i storlek.

Enligt Custom Shutter Co, det traditionella receptet kan du använda som en dimensionering riktlinje är " exteriör slutaren bredden är lika med bredden på fönsteröppningen minus eventuella godkännanden dividerat med antalet fönster i öppningen. "För att få din bredd och höjd, mäta ditt fönster på tre ställen både horisontellt och vertikalt. Detta är bra eftersom inte alla fönster är kvadratiska, så mäter på bara ett ställe kanske inte ge dig en korrekt mätning. Använd den minsta mått till diktera storleken på slutaren du köper.

Om du har mer än ett fönster i ett enda fönster öppnas behöver du bi-vikning gångjärn för dina fönsterluckor. Dessa fönsterluckor vika tillbaka på varandra så att de verkar bara finnas en slutare när den är öppen, men har möjlighet att stänga över hela fönstret.

oändamålsenliga Shutters

oändamålsenliga luckor är kopplade till sidorna av ditt Windows men ingen inte flytta. De är främst för dekoration. Dimensionering för oändamålsenliga fönsterluckor är enklare än för funktionell fönsterluckor eftersom mätningar för icke-funktionella fönsterluckor inte behöver vara exakt.

Mätningen Formeln för icke-funktionella fönsterluckor är densamma som för funktionell fönsterluckor, men i fallet med icke-funktionella fönsterluckor, denna formel är bara en guide. Det vanligaste sättet att göra mätningar för nonfunctioning jalusier är att mäta dina fönster trim och installera luckor som är hela höjd av trim. För breddmätning, ta hänsyn till dina fönster bredd och hur långt fönstren på ditt hem är placerade från varandra. Välj en bredd som fungerar för alla dina fönster. Vanligtvis människor beställer luckor som är 25 till 33 procent av den totala bredden på sina fönster.

Annan artikel

 • hur man kan inreda för januari
 • hur du tar bort färg från faner dörrar
 • strömbrytarhöljet inredningsidéer
 • hur man väljer ersättare nyanser ljuskrona världen
 • hemlagad urna fontäner
 • hur man ansöker dekorativa stenar
 • reflekterande fönster behandlingar
 • hur man målar gå diamant videkvistar
 • hur du lägger till metalliclack till din färg
 • hur man gör dekorativa torkade blomsterarrangemang
 •