vad tätningsmedel för att använda för att göra kakel blank?

vad tätningsmedel för att använda för att göra kakel blank?

Upplagd av:admin uppdateras: 2014-06-01

Blanka plattor är en bra sätt att göra ett rum ser renare och klarare. Men inte alla kakel fogmassa komma med glans. Det är viktigt att välja rätt metod för ditt kakel samt en formel som kommer att lägga glans på golvet. Att välja en blank fogmassa är lätt

Hur tätning Arbete

Kakel tätningsmedel är avsedda att täcka porösa golv och undanröja möjligheten av missfärgning eller skada genom att täcka golvet med skyddande barriär. Tätningsmedel säljs i flytande form, och består av material som syftar till att nå djupt in i porerna i plattor, jämna ut nivån på plattor och förhindra något från att nå det inre. Det tätningsmedel brukar appliceras i två skikt och torka till en hård yta. Beroende på vilken typ av tätningsmedel kommer plattor har antingen en matt yta eller en blank yta.

Typ av tätning

Flera olika typer av tätningsmedel kan användas i varje typ av kakel. Oglaserad kakel såsom terracotta, skiffer, porslin sandsten och travertin bör täckas med ett vattenbaserat halvmatt kakel fogmassa. Denna sealer är konstruerad för att arbeta med plattor av olika porositet men är bäst för oglaserade plattor. Låg porositet plattor såsom marmor, porslin och granit kommer att gynnas mest av tätningsmedlet består av en spritbaserade kakel fogmassa. Högre porositet plattor som cement, sandsten, lera och skiffer kommer att gynnas mest av en vattenbaserad akryl tätningsmaterial eller en glans-baserat tätningsmaterial. Det är viktigt att veta vilken typ av plattor som du har och vad tätningsmedel som fungerar bäst på dessa typer av plattor. Om du använder fel typ av tätningsmedel tätningsmedlet kommer inte att fungera lika bra eller lika länge.

Lägga Shine

Du kan ha lysa i ett fönster fogmassa på två sätt. Du kan antingen köpa ett tätningsmedel som har glans redan till lösningen, eller så kan du lägga till glans tätningsmedel till en matt tätningsmedel. Flaskan bör ange om tätningsmedlet är en blank tätningsmedel eller en matt tätningsmedel. Om du väljer att lägga glans till ett matt tätningsmedel, blanda de båda metoderna tillsammans väl. Det är viktigt att välja samma bas fogmassa. Om den huvudsakliga tätningsmedel är vattenbaserad så glans lösning bör också vattenbaserade.

Annan artikel

 • hur har curbvädjan 1
 • steg för att göra en styrelse fönster taklist
 • idéer för en riddare inrett barnrummet
 • Vad är tyg tapeter?
 • hur man hänga prydnadsljus
 • sidoljus fönster behandlingar
 • hur du tar bort vitkalkade färg djup i spår efter färgning trägolv
 • hur du lagrar affischer
 • hur man kan inreda en stål-top buffébord
 • hur man hänga ljus lampor
 •